ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις ανακοίνωσε τα επόμενα ανοίγματα…

Tο… πρόγραμμα της εβδομάδας ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού είναι γνωστό πλέον (μετά και τη δημοσιοποίηση μέρους των πρακτικών των συνεδριάσεων) ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς και απλά υπογράφονται από την Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Τι ανοίγει

«Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις», είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για τα φροντιστήρια, εκτίμησε ότι θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν (παρότι σε λίγες ημέρες τελειώνει η σχολική χρονιά).

Για γυμναστήρια είπε ότι υπάρχει συζήτηση επιπλέον χρηματοδότησης: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Σε ότι αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση, με στόχο να λειτουργήσει τη μεθεπόμενη.

«Να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κύθνου»

Για τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα τη Σάμο, όπου διεκόπη το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» λόγω πολύ χαμηλής προσέλευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νησί να έχει κάτοικους «που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού».

Κάλεσε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%. «Μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός», σχολίασε ο Υπουργός.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact