ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Άγιαξ «ξεβράκωσε» τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη

Ο Άγιαξ διέσυρε 4-1 τη Ρεάλ Μέσα στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στους «8» του Champions League – Σε άθλια κατάσταση η «Βασίλισσα», δεν σώζεται ούτε από το γεγονός ότι το τρίτο γκολ των Ολλανδών ήταν άκυρο.

Η ιστορία γράφεται ήδη… από το μέλλον! Ο νεανικός Άγιαξ απέδειξε πως έχει το know how στο να «χτίζει» ομάδες με ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας που έχουν το ταλέντο αλλά και τη σωστή εκπαίδευση στα βασικά του ποδοσφαίρου, διαλύοντας την υπό βαθιά κρίση Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι Ολλανδοί έπαιξαν τη σύγχρονη εκδοχή του Total Football και με ένα εμφατικό 4-1 πέταξαν εκτός Champions League την ομάδα που το είχε κατακτήσει τα τελευταία τρία χρόνια σερί.

Ο «Αίαντας» υποχρέωσε τη «Βασίλισσα» όχι απλά να υποκλιθεί, αλλά να γνωρίσει την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της και πέρασε με το… σπαθί του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κάνοντας μια τεράστια ανατροπή με ποδοσφαιρική… μαγεία.

Ο Άγιαξ κατάφερε στα πρώτα 18 λεπτά να βάλει δυο γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης που έδειξε να «πελαγοδρομεί» χωρίς τον Σέρχιο Ράμος, ενώ τα πράγματα για την ομάδα του Σολάρι έγιναν ακόμα χειρότερα όταν έχασε με τραυματισμούς τους Βάσκες και Βινίσιους, με τον Μπέιλ που μπήκε στη θέση του πρώτου να αποδοκιμάζεται.

Ο Άγιαξ έδειξε από νωρίς τις ορέξεις του και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό του ματς με «δράστη» τον Ζιγιές. Εννιά λεπτά ο Νέρες σόκαρε την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει το 2-0.

Οι Ολλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί και στο 62ο λεπτό ο Τάντιτς που είχε δημιουργήσει τα δυο προηγούμενα γκολ έκανε το 3-0 για την ομάδα του, για να μειώσει στο 70ο λεπτό ο Ασένσιο και να βάλει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Μαδριλένους. Τελικά όμως δυο λεπτά αργότερα ο Σένε με απίστευτη εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-1 δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Ρεγκιλόν, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (87΄ Βαλβέρδε), Λούκας Βάσκεθ (29΄ Μπέιλ), Βινίσιους (35΄ Ασένσιο), Μπενζεμά.
ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί (81΄ Βέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (73΄ Ντε Βιτ), Ζίγεκ, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες (74΄ Ντόλμππεργκ).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact