ΚΟΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε το σχολείο για να φτιάξει μια αυτοκρατορία

Ο πλουσιότερος εστιάτορας της Κίνας έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί

Βασιλιάς σήμερα των εστιατορίων της Κίνας, ο Zhang Yong είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της αχανούς χώρας, έχοντας στο ενεργητικό του έναν όμιλο εκατοντάδων εστιατορίων.

Ο ιδρυτής της Haidilao International Holding, με έδρα το Πεκίνο, έχει σήμερα περιουσία που κυμαίνεται στα 7-8 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του Forbes, και κατεβαίνει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, κάτι που θα τον κάνει ακόμα πλουσιότερο.

Μιλώντας στο Forbes, ο Zhang αποκαλύπτει πως ο όμιλός του ανοίγει ένα καινούριο εστιατόριο κάθε τρεις ημέρες. Και λέει πως οι Δυτικοί δεν μπορούν να καταλάβουν τον καταιγιστικό ρυθμό της εταιρικής του ανάπτυξης, κάτι που είναι ωστόσο συνυφασμένο με την κινεζική κουλτούρα.

Σήμερα μετρά 360 εστιατόρια στην Κίνα, αριθμός που θα φτάσει τα 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν και μόλις 20 λειτουργούν εκτός χώρας (Τόκιο, Σεούλ, Σιγκαπούρη κ.λπ.). Και μιας αυτός δεν έχει σεφ διασημότητες στην κουζίνα του, βασίζει τη φήμη του στο εκπληκτικό σέρβις και τις απίστευτες παροχές των εστιατορίων του, από δωρεάν μανικιούρ στις κυρίες που περιμένουν τραπέζι και φωτογραφίες σε οικογένειες μέχρι και όλων των λογιών τα καλούδια στα τραπέζια να περιμένουν τους πελάτες.

Ο Zhang άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1994, δουλεύοντας ταυτοχρόνως εργάτης σε εργοστάσιο της γενέτειράς του, μιας πόλης στην επαρχία Σιτσουάν. Μην έχοντας τελειώσει καν το σχολείο, ομολογεί πως δεν ήξερε καν πώς να μαγειρεύει όταν ξεκίνησε την επιχειρηματική του προσπάθεια.

Σήμερα βέβαια είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας εστιατορίων της Κίνας, βγάζοντας 1,6 δισ. δολάρια το 2017. Αποδίδει την τρομακτική του επιτυχία στους μεγάλους μισθούς που δίνει στους υπαλλήλους του και όλα τα προνόμια που τους παρέχει για να είναι ικανοποιημένοι.

Οι διευθυντές των καταστημάτων παίρνουν εξάλλου το 3% των κερδών του εστιατορίου τους! Τόσο επιτυχημένο είναι το επαγγελματικό του μοντέλο που διδάσκεται πια στην Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact