ΚΑΙΡΟΣ

Ο «Αντίνοος» φέρνει βροχές, ανέμους και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει»

Αναλυτικά η πορεία της κακοκαιρίας

Αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει ο «Αντίνοος», το νέο κύμα κακοκαιρίας, που φέρνει έντονα φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Αύριο Τρίτη από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Αναμενόμενη κεραυνική δραστηριότητα το απόγευμα της Τρίτης 16/07. Με κόκκινο σημειώνονται οι περιοχές με την ισχυρότερη κεραυνική δραστηριότητα.

Πρόγνωση ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07. Με σκούρο πράσινο και μπλε σημειώνονται οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη ολικού υετού.

3.500 κεραυνοί την Κυριακή

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσε ο «Αντίνοος» την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς, η γεωγραφική κατανομή των οποίων φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact