ΚΟΣΜΟΣ

O Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: «θα βρέχει βόμβες και θάνατο στους δρόμους σας…»

Επίθεση στην Ευρώπη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP, υποστήριξε πως θα επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία εφόσον χρειαστεί, χαρακτήρισε άκυρο τη ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων και δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επισκεφτεί το Λευκό Οίκο στις 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν ανέφερε πως από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» υποστηρικτές των Κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG έχουν κάνει 700 επιθέσεις εναντίον τουρκικών «στόχων» ανά την Ευρώπη, υπό την «πολιτική προστασία Ευρωπαϊκών χωρών» και μάλιστα με τις τοπικές αρχές ασφαλείας να είναι απλοί παρατηρητές.

«Το φίδι της τρομοκρατίας που τρέφετε σήμερα με τα χέρια σας, τελικά θα στραφεί εναντίον σας και θα σας δαγκώσει… Θα βρέχει βόμβες και θάνατο στους δρόμους σας» είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στην Ευρώπη ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε γνωστό πως την Παρασκευή ξεκινούν οι κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στη ζώνη ασφαλείας της Συρίας. Όμως ο Ερντογάν παράλληλα σημείωσε πως οποιαδήποτε επίθεση δεχθούν οι τουρκικές δυνάμεις από περιοχές εκτός της ζώνης ασφαλείας θα προκαλέσει αντίποινα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η ζώνη και πέσαν των 30 χιλιομέτρων.

«Η Τουρκία δίνει ένα νέο αγώνα ανεξαρτησίας και οδεύει βήμα-βήμα προς την νίκη», είπε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ που με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων, ο Ερντογάν το χαρακτήρισε «άκυρο» κι ένα «μηδενικό«.

«Οι ιστορικοί θα αποφασίσουν γι αυτά, όχι οι πολιτικοί. Έχω καλέσει τους Αρμένιους να ανοίξουν τα αρχεία τους για έρευνα κι αυτοί αρνούνται γιατί δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους», είπε ο Ερντογάν.

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμη».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact