ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερντογάν ξεκίνησε τον πόλεμο… στον Μητσοτάκη!

Ωμη, ευθεία, παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος στην απόγνωση του δεν δίστασε να παρέμβει και να πει στους Έλληνες τι να ψηφίσουν στις εκλογές. Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι προκλήσεις των Τούρκων δεν σταματούν εκεί, αφού για άλλη μια φορά ανερυθρίαστα ο Ερντογάν είπε ότι οι Έλληνες παραβιάζουν τον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Μετά από μια αλληλουχία επιθετικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας τις οποίες εκστόμισε ο τούρκος πρόεδρος φτάνοντας στην Τουρκία μετά την Σύνοδο της Μαδρίτης όπου εφαρμόζοντας τη διπροσωπία του δεν είπε κουβέντα για τα νησιά ή την Ελλάδα, χθες μιλώντας σε στρατιωτική σχολή έφτασε στην κορωνίδα των προκλήσεων λέγοντας στους Έλληνες τι να ψηφίσουν.

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του, που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενθυμούμενος δε τον νεοοθωμανισμό του αλλά ξεχνώντας για προφανής λόγους την δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φέρει τον τουρκικό λαό, δήλωσε ότι η Άγκυρα κοιτάζει αφ’ υψηλού την Ελλάδα…

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό, στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί», συνέχισε.

«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια στιγμή ο φιλοκυβερνητικό Τύπος στην Τουρκία προχωρά σε απειλές αλλά και την αποθέωση Ερντογάν. Η Χουριέτ έχει τίτλο «Επέμεναν αλλά δεν συνάντησα τον Μητσοτάκη» και η Ακσάμ «Να μην ξεχάσει η Ελλάδα τη μικρασιατική καταστροφή».

Νέα εποχή για τους Έλληνες πεζοναύτες

Την ερχόμενη Δευτέρα, στην Αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα πάει ο φάκελος για την απόκτηση 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ9 Ripper από τις Ένοπλες Δυνάμεις, και κυρίως ο φάκελος για την απόκτηση αμφίβιων τεθωρακισμένων για τους Έλληνες πεζοναύτες.

Η απόκτησή τους, περί τα 73 τεθωρακισμένα θα βάλει τους πεζοναύτες σε μία νέα εποχή.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact