ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ερντογάν όχι μόνο δεν έχει πτυχίο αλλά ούτε απολυτήριο γυμνασίου»

Το 14ο Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας απέρριψε το αίτημα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος (HKP) σχετικά με το εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απολυτήριο γυμνασίου και πανεπιστημίου, ζητώντας αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα.

Η αμφισβήτηση για την εκπαίδευση του αρχηγού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και νυν προέδρου της Τουρκίας, έφερε το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- HKP, στην υποβολή αίτησης στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε αβεβαιότητα στα πτυχία πανεπιστημίου και γυμνασίου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ρώτησε εάν τα πτυχία, ο φάκελος του πανεπιστημιακού μητρώου και το έγγραφο μεταγραφής που πρέπει να υπάρχουν στο πανεπιστήμιο βρέθηκαν πράγματι. Ζήτησε, μάλιστα αυτά να δημοσιοποιηθούν.

Το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά είχε απορρίψει την αίτηση της HKP με το αιτιολογικό ότι ήταν «προσωπικά δεδομένα».

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι του HKP υπέβαλαν αίτηση στο Συμβούλιο Αξιολόγησης Πρόσβασης στις Πληροφορίες ως υψηλού ένδικου μέσου, το οποίο απορρίφθηκε ομόφωνα με την αιτιολογία ότι επρόκειτο, πάλι, για «προσωπικά δεδομένα».

Αμφισβήτηση και της άδειας οδήγησης του Ερντογάν

Εκ νέου, οι δικηγόροι του HKP κατέθεσαν προσφυγή ακύρωσης στο 14ο Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας για την ακύρωση της απόφασης του Συμβουλίου Αξιολόγησης Πρόσβασης στην Πληροφορία.

Το 14ο Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε επίσης την υπόθεση «όσον αφορά την άδεια οδήγησης» με την αιτιολογία ότι δεν υφίσταται σχέση προσωπικού και έννομου συμφέροντος.

Θα κυνηγήσουμε τον Ερντογάν…

Σε δήλωση του, σχετικά με το θέμα, ο δικηγόρος της HKP Ντογάν Ζαφέρ Τσινγκί είπε:

«Ως Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα, δεν εγκαταλείπουμε το θέμα του διπλώματος του Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη γνώμη μας, το θέμα του διπλώματος του Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι γενικές πληροφορίες που πρέπει να κοινοποιούνται σε όλους τους ανθρώπους μας. Το αν ο Πρόεδρος μιας χώρας έχει δίπλωμα ή όχι δεν αφορά μόνο αυτό το άτομο ή τα σχολεία που φέρεται να έχει παρακολουθήσει αυτό το άτομο, αλλά είναι υπόθεση όλων.

Το κόμμα μας παλεύει χρόνια για αυτό το πτυχίο και θα συνεχίσει τον αγώνα του. Ανεξαρτήτως της έκβασης. Όποιες συνθήκες κι αν βρεθούν, δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα. Ως HKP, θα παρακολουθήσουμε την αίτηση προσφυγής που υποβάλαμε μέχρι το τέλος».

Πηγή:defence-net.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΚ από τη Naval Group – Δίνει τις Βelharra με Aster 30 B1

ΣΟΚ από τη Naval Group αφού με ανακοίνωσή…

Κωσταράκος για ευρωστρατό: Εφικτή πραγματικότητα ή ηθελημένη αυταπάτη;

Τις πιθανότητες δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού, αναλύει ο στρατηγός,…

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Γιαννακόπουλου

Τον τελευταίο καιρό σύντροφοι δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν…

Ο σύμβουλος του Ερντογάν προέβλεψε πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί…

Γιατί είναι σπουδαία η ελληνογαλλική συμφωνία – Οι τρεις λόγοι

«Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει στρατηγικά…

Νάρκωνε την σύζυγό του και καλούσε αγνώστους να την βιάζουν

Μία πρωτοφανής υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας…

Salt Bae: Χαμός στη Βρετανία για τo νέο «σφαγείο» του στο Λονδίνο

Διασύρουν τον γνωστό βρωμύλο Τούρκο σεφ οι βρετανοί…
contact