ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί: Η εκεχειρία στην Ιντλίμπ παραβιάζεται, θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση

«Θα απαντήσουμε με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα»

Προειδοποίηση πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις σχετικά με την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα απαντήσουμε και στην ελάχιστη επίθεση εναντίον των θέσεων παρατήρησής μας με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα» τόνισε ο Ερντογάν.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Ερντογάν επεσήμανε ότι σημειώνονται μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 θέσεων παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ.

«Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά περιστατικά εδώ κι εκεί, η εκεχειρία έχει αρχίσει να παραβιάζεται. Ενημερώνουμε για τα περιστατικά αυτά τη Ρωσία και αναμένουμε να ληφθούν μέτρα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν προβλέπει μεταξύ άλλων και κοινές περιπολίες Ρωσίας- Τουρκίας από την Κυριακή κατά μήκος του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ4, ο οποίος διατρέχει την επαρχία Ιντλίμπ από τα ανατολικά ως τα δυτικά, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν αυτές οι περιπολίες αντιπροσωπεία Ρώσων στρατιωτικών έφτασε σήμερα στην Άγκυρα για να έχει συνομιλίες με Τούρκος αξιωματούχους.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται με θετικό και εποικοδομητικό τρόμο. Κοινές περιπολίες είναι προγραμματισμένες στον αυτοκινητόδρομο Μ4 από τις 15 Μαρτίου, εργαζόμαστε για αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact