ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν σε αδιέξοδο

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Διαβάζοντας τα άρθρα έγκριτων αναλυτών στους New York Times αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Ερντογάν παρά τους λεονταρισμούς του, τα βρήκε δύσκολα στην Συρία και αναζητά τρόπους εξόδου από την κρίση.

Ο Michael Stephan υποστηρίζει ότι “σε περίπτωση που ο Άσαντ κινηθεί εναντίον των Κούρδων του PYD, θα μπορέσει ο Ερντογάν να ισχυριστεί ότι η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στέφθηκε με επιτυχία, ή ότι απέκτησε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Στη συνέχεια θα εγκαταλείψει το Αφρίν στο καθεστώς Άσαντ και θα πει στην κοινή γνώμη του ότι τακτοποίησε το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων της χώρας”.

Επίσης, η Carlotta Gall αναφέρει ότι “μια πρόταση της συριακής κυβέρνησης για ανάληψη του ελέγχου της πόλης Αφρίν μπορεί να είναι μια διέξοδος για τον Ερντογάν, να φύγει από τη Συρία όπου η κατάσταση περιπλέκεται συνεχώς”.

Ο τσαμπουκάς και οι μαγκιές του σουλτάνου , όπως φαίνεται, δεν τρομάζουν τους Κούρδους μαχητές.

Οι αδυναμίες και οι αποτυχίες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αγώνα τους εναντίον των Κούρδων είναι γνωστές εδώ και τριάντα χρόνια.

Οι ανθρωπιστικοί, κοινωνικοί δείκτες στην Τουρκία υποχωρούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα κατέχει την 72 θέση μεταξύ 188 χωρών στον δείκτη ανθρώπινης εξέλιξης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας οι πολίτες εργάζονται υπό καθεστώς σκλάβων , καθιστώντας την Τουρκία πρωταθλήτρια Ευρώπης σε αυτό τον τομέα.

Η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι τεράστια. Η Τουρκία κατέχει την 130 θέση μεταξύ των 144 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι Τούρκοι πολίτες ζουν μέσα σε κλίμα φόβου και αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο της σύλληψης. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύει και στηρίζει τον σουλτάνο. Θαυμάζει μάλιστα τις μεγαλοστομίες του Ερντογάν και των παπαγάλων του όπως π.χ “Ο Κολόμβος όταν έφθασε στην Αμερική είδε τζαμί στην Κούβα”. ” Ο Νώε συνομιλούσε με το γιο του με κινητό τηλέφωνο”. “Το Google το ανακάλυψε πρώτος ο Αμπντουλχαμίτ”.

Τώρα σχεδιάζει να φτιάξει και μη επανδρωμένα τανκς….

Υποδαυλίζει τον εθνικισμό, τον φανατισμό για να κρατήσει συσπειρωμένο και ενωμένο τον λαό. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες θαρραλέες φωνές που καταλήγουν στα μπουντρούμια.

Όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα . Αναφέρονται απλά για να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα, γιατί η Δύση υποκλίνεται στους εκβιασμούς και στην επιθετικότητα ενός τέτοιου καθεστώτος.

Η απάντηση είναι μια και μοναδική η Τουρκία είναι μια μεγάλη καταναλωτική αγορά και δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς.

Το 2016 πλήρωσε 11δις για την αγορά όπλων κατακτώντας την 5η θέση στον κόσμο μετά την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστραλία.

Ακόμα και η Ρωσία θωπεύει τον σουλτάνο για να πουλήσει τους S-400.

Οι πέντε χώρες που πωλούν το 74% όπλων στον πλανήτη είναι :

ΗΠΑ με ποσοστό 33%, Ρωσία 23%, Κίνα 6.3%, Γαλλία 6%, Γερμανία 5.6%.

Πώς λοιπόν , όλες αυτές οι χώρες που στηρίζουν την οικονομία τους στις πωλήσεις όπλων να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία; Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια, όσο δυσάρεστη και αν μας φαίνεται.

Η Μέση Ανατολή θα συνεχίσει να αιμορραγεί , γιατί πρέπει να εργάζονται άοκνα οι βιομηχανίες όπλων και να γεμίζουν τα ταμεία των “πολιτισμένων” λαών της Δύσης.

militaire.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact