ΖΩΔΙΑ

O Φεβρουάριος θα φέρει εντάσεις για αυτά τα ζώδια

O δεύτερος μήνας του χρόνου θα έχει και κάποιες θετικές αστρολογικές όψεις, αλλά και κάποιες άλλες που θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα.

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη μας ξεναγεί στις διαθέσεις του μήνα σε άρθρο του tlife.gr

Το χαρακτηριστικό του μήνα Φεβρουαρίου είναι ότι θα φιλοξενούνται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου οι μισοί πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Και καθώς ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό, ζητήματα που χειρίζεται ο Ουρανός ή τον χαρακτηρίζουν σαν πλανήτη γίνονται επίκαιρα και θα κυριαρχήσουν στην προσωπική και κοινωνική ή πολιτική ζωή. Και αυτά είναι τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η δικαιοσύνη, οι εφευρέσεις και η νέα τεχνολογία, η πυρηνική ενέργεια και η αεροπλοΐα.

Είναι ο πλανήτης της δράσης, της επανάστασης, του νεωτερισμού και του απρόοπτου. Και οι πλανήτες που θα ενεργοποιήσουν με την παρουσία ή με τις όψεις τους στον Υδροχόο γεγονότα αντίστοιχου περιεχομένου είναι ο Ήλιος, ο Ερμής -ανάδρομος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα, η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Κρόνος.

Ο Άρης από την άλλη θα συνεχίσει την διέλευση του μέσα από τον Ταύρο, που αναμένεται να την ολοκληρώσει μέσα στον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια της πορείας του μέσα από το ζώδιο αυτό της Γης θα τετραγωνίσει διαδοχικά τον μήνα αυτό τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη, επηρεάζοντας ως ένα βαθμό την καθημερινότητά μας. Το βέβαιο όμως είναι ότι τα επίπεδα της ενέργειάς μας μέσα στο μήνα θα είναι χαμηλά και η δράση μας θα επικεντρωθεί στην επίλυση των προσωπικών μας προβλημάτων και στην αυτοβελτίωση μας.

Πολλοί θα αναζητήσουν μια πιο δημιουργική διέξοδο από τους μακροχρόνιους περιορισμούς σε νέα χόμπι ή να ξεκινήσουν μια δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην δεύτερη περίπτωση είναι σημαντικό να είστε προσγειωμένοι ως προς τις προσδοκίες σας, να εκτιμήσετε ορθολογικά τις ικανότητες και τις δυνατότητές σας, όπως και τις δυνατότητες υλοποίησης του εγχειρήματος που σχεδιάζετε την παρούσα χρονική στιγμή.

Ο Άρης εγγυάται μια σχετική επιτυχία στις προσπάθειες αυτοαπασχόλησης, αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αργά βήματα, καθώς επιβραδύνει τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Χρειάζεται επίσης μεγάλη προσοχή πού επενδύετε τα χρήματά σας, για να μην εξατμισθούν τα κεφάλαια που διαθέτετε από λανθασμένες επιλογές. Είναι η εποχή που ευνοεί τοποθετήσεις σε πολύτιμα αγαθά ή ακίνητα, αρκεί να μην γίνουν την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του Ερμή, εάν δεν έχετε ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο χάρτη σας. Σε γενικές γραμμές πάντως, θα υπάρξει μια έντονη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων τον μήνα Φεβρουάριο!

Στις 20 του μήνα ο Ήλιος περνάει στους Ιχθείς και φαίνεται να επιβραδύνει ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Συγκατοικώντας με τον Ποσειδώνα, θα σας δώσει την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε και να βρείτε για λίγο την ηρεμία σας.

Ο μήνας ξεκινάει ωστόσο με μια όψη που αναμένεται να φέρει εντάσεις και τσακωμούς, εριστικές συμπεριφορές, πείσματα και ατυχήματα. Πρόκειται για ένα τετράγωνο Ήλιου – Άρη από Υδροχόο και Ταύρο αντίστοιχα, που σχηματίζεται στις 1 Φεβρουαρίου. Είναι μια περίοδος που πολλοί από μας θα δείξουν όλον τον κακό τους εαυτό, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στις επαγγελματικές και προσωπικές τους σχέσεις.

Η ένταση θα είναι τόσο μεγάλη για κάποιους από μας που δεν θα είναι εύκολο να την δαμάσουμε, να την θέσουμε υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρξει πιθανότητα συμπλοκών, ατυχημάτων, ακόμη και συλλήψεων, εάν ξεφύγει η κατάσταση τελείως εκτός ελέγχου.

Πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε να μαλώσετε ή να εμπλακείτε σε φασαρίες, διατηρώντας την ψυχραιμία σας. Αποφύγετε επίσης τις μέρες αυτές τα τυχερά παιχνίδια, γιατί θα χάσετε τον έλεγχο και ως εκ τούτου πολλά χρήματα. Και για την ψυχική ή σωματική μας υγεία θα είναι δύσκολη η όψη αυτή, καθώς μπορεί να φέρει κατάθλιψη και ψυχικές διαταραχές στην επιφάνεια, όπως και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με φλεγμονές, κρυολογήματα. Το τετράγωνο Ήλιου – Άρη επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαήμερου.

Το τετράγωνο Ουρανού – Κρόνου από Ταύρο και Υδροχόο αντίστοιχα, που πραγματοποιείται στις 17 Φεβρουαρίου, θα είναι η πρώτη από τις τρείς συνολικά μετωπικές συγκρούσεις των δύο πλανητών μέσα στο 2021. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική όψη, που θα επαναληφθεί στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου και αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς τα γεγονότα της χρονιάς αυτής. Μας δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε λάθη του παρελθόντος και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, καθώς και να εφαρμόσουμε νέες πρωτοποριακές ιδέες. Υπό την επιρροή των τετραγώνων αυτών αρκετός κόσμος θα αδρανοποιηθεί και θα παραιτηθεί στην μοίρα του, ενώ ένα σημαντικό επίσης ποσοστό του πληθυσμού θα αντισταθεί ή θα αντιδράσει άσχημα στις αναγκαστικές και δρομολογημένες από το σύμπαν αλλαγές. Αρκετοί από μας θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε δουλειά ή χώρο εργασίας, μπορεί να υπάρξει χωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα, ενώ θα υπάρξουν προβλήματα και εξαιρετικά μεγάλα εμπόδια σε προγραμματισμένα ταξίδια.

Ο μήνας ωστόσο και το διαμορφούμενο πλανητικό σκηνικό μας συνιστά να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στην ολοκλήρωση ημιτελών έργων. Πρέπει να βγούμε από την αδράνεια και από την άρνηση μας να ακολουθήσουμε το δρόμο που έχει χαράξει το σύμπαν για μας και να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις.

Γιατί το μονοπάτι θα γίνεται με την πάροδο του χρόνου όλο και πιο φωτεινό και θα δικαιωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόποι όσοι εμπιστευθούν το ένστικτό τους και προχωρήσουν με αυτοπεποίθηση προς το αύριο.

Στις 25 Φεβρουαρίου σχηματίζεται ένα σημαντικό εξάγωνο Ήλιου – Ουρανού από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα. Είναι μια όψη που θα γεννήσει την πρωτοπορία, θα προωθήσει την διαφορετικότητα και μπορεί να εφαρμοστούν υπό την επιρροή της ιδέες που θα φέρουν αλλαγές μεγάλης κλίμακας και σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Οφείλουμε να κάνουμε προσεκτικές και καλά μελετημένες κινήσεις για να μην χαθεί η δυναμική των ημερών. Είναι μια όψη όμως που θα αγγίξει και την συναισθηματική σφαίρα, καθώς κάποιοι μπορεί να ξεκινήσουν μια καινούρια ερωτική σχέση, ενώ άλλοι να συνειδητοποιήσουν την προδοσία και την εξαπάτηση από το ταίρι τους.

Το εξάγωνο αυτό αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου δεκαήμερου.

Η Αφροδίτη και οι όψεις της

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου στον Υδροχόο, δίνοντας ευχάριστες ανάσες στην συναισθηματική μας ζωή, καθώς και κάποιες μικρές αλλά χρήσιμες ενέσεις στα οικονομικά μας. Η προσωπική ζωή θα είναι για τους περισσότερους μέσα στον Φεβρουάριο λαμπερή, γεμάτη χαρά, χρώματα και διάθεση για ζωή και νέες εμπειρίες. Αρκετοί αδέσμευτοι μπορεί να συναντήσουν το άλλο τους μισό, που σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ένα άτομο που μέχρι πρότινος το βλέπανε σαν φίλο. Για κάποιους άλλους όμως ο μήνας αυτός μπορεί να φέρει δυσάρεστες ανατροπές στην σχέση ή στον γάμο τους, και οι συγκρούσεις με το ταίρι τους να καταλήξουν σε χωρισμό.

Είναι ένας μήνας που ευνοεί τα χόμπι και τις δημιουργικές δραστηριότητες, την επικοινωνία με τους γύρω μας και την διεύρυνση των γνωριμιών και του φιλικού μας κύκλου. Η αίσθηση της συλλογικότητας ή ότι ανήκουμε σε ένα κύκλο ή μια κοινότητα θα μας βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της ψυχολογίας μας και θα ανακτήσουμε πολύ πιο εύκολα την αυτοπεποίθηση μας. Η δε απελευθέρωση και έκφραση της δημιουργικής μας πλευράς μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε το εισόδημα μας.

Στις 6 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη συναντά τον Κρόνο στον Υδροχόο και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Η σύνοδος Αφροδίτης – Κρόνου είναι μια όψη που μπορεί να φέρει θλίψη και στην καλύτερη περίπτωση μελαγχολία. Τα συναισθήματα δεν μπορούν να εκφραστούν με ευκολία, μας πνίγουν, γίνονται ανεξέλεγκτα και η επιθετικότητα μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για τις σχέσεις μας, ενώ μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα στον οικονομικό τομέα.

Υπάρχει η τάση να θεωρούμε τον εαυτό μας υπαίτιο για όλα τα προβλήματα της σχέσης μας, κάτι που μπορεί όμως να μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισορροπημένη συντροφική σχέση στο μέλλον. Τα ζευγάρια που έχουν ειλικρινείς σχέσεις θα βγουν από την δοκιμασία αυτή ακόμη πιο δυνατά και δεμένα, ενώ για τις σχέσεις που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα και έχει χαθεί με τα χρόνια η ψυχική επαφή μεταξύ των συντρόφων, η όψη αυτή θα φέρει τη χαριστική βολή.

Το τετράγωνο Αφροδίτης – Ουρανού αυξάνει την ένταση στην οικογενειακή ζωή, καθώς περισσεύει η λαχτάρα αρκετών για περιπέτεια και διασκέδαση. Υπάρχει στον αέρα μια χαλαρότητα ηθών που μπορεί να φέρει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Οι ερωτικές γνωριμίες είναι εφήμερες, το πάθος στιγμιαίο και η προσγείωση στην πραγματικότητα ανώμαλη και με αρκετές τύψεις, ειδικά για τους δεσμευμένους. Η πιθανότητα συγκρούσεων αυξάνεται μεταξύ των συντρόφων, ενώ τα χρόνια οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα μπορούν με την όψη αυτή να φέρουν ένα οριστικό χωρισμό ή να οδηγήσουν στο διαζύγιο. Προσοχή επίσης στις κλοπές, τις απάτες και στις συγκρούσεις με συγγενικά πρόσωπα! Επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις δύο αυτές όψεις Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου.

Η ένταση ωστόσο στις σχέσεις φαίνεται να υποχωρεί με την σύνοδο Αφροδίτης – Δία στις 11 Φεβρουαρίου! Οι σχέσεις με τον σύντροφο φαίνεται ισορροπούν και πάλι και υπάρχει η ανάγκη για επικοινωνία και διασκέδαση.

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ζεστή και ευχάριστη και είναι ιδανική για εορτασμούς ή οικογενειακές συνευρέσεις. Είναι μια όψη που προωθεί επίσης την φιλανθρωπία και ενθαρρύνει την συμμετοχή μας σε ανάλογου χαρακτήρα εκδηλώσεις. Δεν αποκλείονται γνωριμίες με άτομα από το εξωτερικό, με τα οποία θα αναπτυχθούν σχέσεις που θα εμβαθύνουν με την πάροδο του χρόνου, γεννώντας νέους έρωτες. Τα ευχάριστα νέα αφορούν κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαημέρου.

Στις 13 Φεβρουαρίου σχηματίζεται σύνοδος Αφροδίτης – ανάδρομου Ερμή, που μπορεί να φέρει στην πόρτα μας παλιούς φίλους και γνώριμους ή να αυξήσει την επιθυμία μας να μάθουμε, να επικοινωνήσουμε και να αναπτυχθούμε πνευματικά. Τα συναισθήματα πρέπει να είναι υπό έλεγχο όταν καταπιανόμαστε με συναισθηματικής ή οικονομικής φύσης ζητήματα! Κάποιοι μπορεί να ανακαλύψουν δημιουργικά ταλέντα που δεν ήξεραν ότι έχουν, τα οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να τους αποφέρουν οικονομικά οφέλη.

Θα πρέπει να είμαστε όμως ρεαλιστές στις επιδιώξεις μας, αποφεύγοντας να βυθιστούμε στις αυταπάτες μας. Η όψη αυτή αφορά επίσης κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαημέρου.

Και σε ένα μήνα με τόσο έντονη την παρουσία του Ουρανού, πέρα από τους τομείς που αναφέραμε στην εισαγωγή και μπορεί να επηρεάσει με απρόβλεπτες και αιφνίδιες εξελίξεις, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς ο Ουρανός προκαλεί μετεωρολογικά φαινόμενα μεγάλης έντασης (καταιγίδες, κεραυνούς, κλπ.).

Καλό μας μήνα λοιπόν και προσοχή στις εντάσεις!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact