ΚΟΣΜΟΣ

Ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ στρώνει «κόκκινο χαλί» στην Άγκυρα

Η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στο λιμάνι του βοηθά την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτίμησε ο… Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, δίνοντας συγχαρητήρια στην Τουρκία που τόσο καιρό προκαλούσε άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα απειλεί να στείλει γεωτρύπανο, ενώ τώρα. στα πλαίσια του ύπουλου σχεδίου της, απέσυρε το Oruc Reis για να δώσει άλλοθι σε όσες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να πουν ξανά «όχι» στις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, κατά την Σύνοδο Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου!

Ειδικότερα, ο Στόλτεμπερκ, μιλώντας στον Τύπο δήλωσε ότι… συνεχίζει να ανησυχεί για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τόνισε ότι εξακολουθεί ταυτόχρονα να εργάζεται για ώστε να υποβοηθήσει δήθεν την «αποκλιμάκωση την απεμπλοκή και τη μείωση των εντάσεων», προφανώς με την Άγκυρα να παίρνει αυτό που θέλει.

Δήλωσε ότι όταν το πλοίο Ορούτς Ρέις είναι στο λιμάνι, “όπως αυτό συμβαίνει τώρα”, αυτό βοηθά στην αποκλιμάκωση. Για να αποφύγει να καταδικάσει τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, επεσήμανε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ περιορίζεται στην δημιουργία και την λειτουργία του ελληνοτουρκικού μηχανισμού απεμπλοκής και διαχείρισης περιστατικών σε στρατιωτικό επίπεδο για την αποφυγή δυστυχημάτων και ατυχημάτων- που όπως υπενθύμισε έχουν συμβεί μεταξύ των δύο συμμάχων στη δεκαετία του 90 και κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

Σημείωσε ότι αυτός ο στρατιωτικός μηχανισμός, συμβάλλει στην μείωση των εντάσεων, αλλά δεν αφορά την επίλυση των ζητημάτων που υποβόσκουν, δηλαδή της ουσίας των ελληνοτουρκικών διαφορών, μεσολάβηση για τις οποίες έχει αναλάβει η Γερμανία και άλλα κράτη – ξεκαθαρίζοντας ότι εκεί δεν εμπλέκεται το ΝΑΤΟ.

Κατέληξε λέγοντας ότι συζητούνται προτάσεις για την επιπλέον ενίσχυση του εν λόγω μηχανισμού, με τρόπο που να είναι αποδεκτός τόσο στην Ελλάδα όσο και την Τουρκία. Η στρατιωτική απεμπλοκή μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις επί των ζητημάτων που υποβόσκουν, σημείωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact