ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ.Παπανδρέου και τα φαντάσματα του 2011

Ο Γ.Παπανδρέου και τα φαντάσματα του 2011

«Οχι, δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό» υποστήριξε σε συνέντευξή του στη «Real news» ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε δήλωση του Ευ. Βενιζέλου, ότι το 2011:

«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου μού είπε ότι θα προτείνει εμένα ως πρωθυπουργό».

Ρητά απάντησε σε ανάλογο ερώτημα και χθες, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής: «Πρότεινα τον Παπαδήμο». Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξή του είπε ότι ανακοίνωσε την προσχώρηση στον μηχανισμό στήριξης από το Καστελόριζο «για να αναδείξει ένα ελληνικό νησί»!

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Η αλήθεια είναι εξαιρετικά απλή και καθαρή. Οταν στη συνεννόηση με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων παρουσιάστηκε δυστοκία στο πρόσωπο που θα με διαδεχόταν ως πρωθυπουργός, ζήτησα τη γνώμη κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι πρότειναν, μεταξύ άλλων, και τον κ. Βενιζέλο… Ωστόσο, ουδέποτε προτάθηκε από εμένα, διότι υπήρξε τελική συμφωνία στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου».
Στη διακαναλική ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το 2011 «ανατράπηκε», για να προκαλέσει την αντίδραση κύκλων του ΠΑΣΟΚ: «Μεταχρονολογημένη απολογία… Τώρα το θυμήθηκε;» ανέφεραν σχετικά.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον κ. Παπανδρέου, υπενθύμιζαν γεγονότα, τα οποία, σύμφωνα με τη Χ. Τρικούπη, αντικρούουν τους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού. Μεταξύ αυτών και δήλωση του Κ. Σκανδαλίδη (2015) που αναφέρει ότι είχε προταθεί για την πρωθυπουργία από τον Γ. Παπανδρέου ο Ευ. Βενιζέλος.
Επεκτείνοντας τις αναφορές του στην περίοδο εκείνη, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε στη διάρκεια της διακαναλικής ότι μπορεί και να ήταν λάθος η αποδοχή εκ μέρους του της «διαδοχής», αντί του «να προσφύγει στις κάλπες». Εξάλλου, επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι θα αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της μελλοντικής κυβέρνησης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact