ΕΛΛΑΔΑ

O gay τουρισμός στην Ελλάδα και το Φεστιβάλ της Λέσβου

Ο gay ή LGBT (lesbians, gay, biσeξual, trans gendered) τουρισμός, όπως αποκαλείται στη διεθνή αγορά, έχει μερίδιο στην παγκόσμια αγορά ταξιδιών πάνω από 10%. Οι αφίξεις τους σε διάφορους προορισμούς υπολογίζονται σε 75 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Τζον Τανζέλα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Γκέι και Λεσβιών, IGLTA (International Gay & Lesbian Travel Association). Εχει διαπιστωθεί δε ότι η κατά κεφαλήν δαπάνες των ομοφυλόφιλων πελατών στις διακοπές τους είναι κατά 57% υψηλότερες από εκείνες των ετεροφυλόφιλων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, έχει σημαντική τουριστική αξία για τη Λέσβο και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα η πραγματοποίηση του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών στην Ερεσό Λέσβου από τις 6 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 ομοφυλόφιλων γυναικών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει το ταξιδιωτικό πρακτορείο Sappho Travel, το οποίο εκτιμά ότι οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Η διοργάνωση στις 6 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει με την παρέλαση των γυναικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ στην παραλία της Ερεσού. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί και ένα νιόπαντρο ζευγάρι ομοφύλων από την Κροατία, όπου επιτράπηκε πρόσφατα η σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων από το ίδιο φύλο.

Προβάλλοντας την εκδήλωση το ελληνικό γραφείο αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσός είναι μια μοναδική και μη-κερδοσκοπική εκδήλωση, που γιορτάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα επιτεύγματα και την ποικιλομορφία των γυναικών. Όλες οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες, ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, ή τη σεξουαλικότητα. Το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, να κάνουν νέους φίλους, να δικτυωθούν, να μάθουν νέες δεξιότητες και να μοιραστούν τα ταλέντα, να απολαύσουν μια γεύση του ελληνικού πολιτισμού. Θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, πάρτι, προβολές ταινιών, υπαίθρια εναλλακτική επίδειξη μόδας, έκθεση τέχνης, παραλία & θαλάσσια σπορ, εργαστήρια, εκδρομές κ.α.”

Και καταλήγοντας σημειώνει: “Καμία γυναίκα δεν θα αφήσει τη Σκάλα Ερεσού χωρίς να γνωρίζει περισσότερα για τον εαυτό της και την επίδραση των γυναικών στον κόσμο γύρω τους”.

Δείτε το βίντεο από τη περυσινή διοργάνωση

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact