ΕΛΛΑΔΑ

O gay τουρισμός στην Ελλάδα και το Φεστιβάλ της Λέσβου

Ο gay ή LGBT (lesbians, gay, biσeξual, trans gendered) τουρισμός, όπως αποκαλείται στη διεθνή αγορά, έχει μερίδιο στην παγκόσμια αγορά ταξιδιών πάνω από 10%. Οι αφίξεις τους σε διάφορους προορισμούς υπολογίζονται σε 75 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Τζον Τανζέλα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Γκέι και Λεσβιών, IGLTA (International Gay & Lesbian Travel Association). Εχει διαπιστωθεί δε ότι η κατά κεφαλήν δαπάνες των ομοφυλόφιλων πελατών στις διακοπές τους είναι κατά 57% υψηλότερες από εκείνες των ετεροφυλόφιλων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, έχει σημαντική τουριστική αξία για τη Λέσβο και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα η πραγματοποίηση του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών στην Ερεσό Λέσβου από τις 6 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 ομοφυλόφιλων γυναικών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει το ταξιδιωτικό πρακτορείο Sappho Travel, το οποίο εκτιμά ότι οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Η διοργάνωση στις 6 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει με την παρέλαση των γυναικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ στην παραλία της Ερεσού. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί και ένα νιόπαντρο ζευγάρι ομοφύλων από την Κροατία, όπου επιτράπηκε πρόσφατα η σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων από το ίδιο φύλο.

Προβάλλοντας την εκδήλωση το ελληνικό γραφείο αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσός είναι μια μοναδική και μη-κερδοσκοπική εκδήλωση, που γιορτάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα επιτεύγματα και την ποικιλομορφία των γυναικών. Όλες οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες, ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, ή τη σεξουαλικότητα. Το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, να κάνουν νέους φίλους, να δικτυωθούν, να μάθουν νέες δεξιότητες και να μοιραστούν τα ταλέντα, να απολαύσουν μια γεύση του ελληνικού πολιτισμού. Θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, πάρτι, προβολές ταινιών, υπαίθρια εναλλακτική επίδειξη μόδας, έκθεση τέχνης, παραλία & θαλάσσια σπορ, εργαστήρια, εκδρομές κ.α.”

Και καταλήγοντας σημειώνει: “Καμία γυναίκα δεν θα αφήσει τη Σκάλα Ερεσού χωρίς να γνωρίζει περισσότερα για τον εαυτό της και την επίδραση των γυναικών στον κόσμο γύρω τους”.

Δείτε το βίντεο από τη περυσινή διοργάνωση

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact