ΚΟΣΜΟΣ

Ο γερμανικός Τύπος για την εκλογή Μητσοτάκη: Επέλεξαν τον μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας

Στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος δίνοντας πληροφορίες για την μόρφωσή του, την οικογένειά του, αλλά και εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο τον οποίο τον ψήφισαν τα μέλη του κόμματος.

Για τον γερμανικό Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ και το Στάντφορντ, είμαι ένας μεταρρυθμιστής με φιλοδοξίες που αρέσει στους Ευρωπαίους. Όπως τονίζει μάλιστα η αυστριακή Die Presse «ο Μητσοτάκης τζούνιορ προκαλεί τον Τσίπρα».

Tagesspiegel

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Tagesspiegel αναφέρει ότι «έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ. Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί απορία το γεγονός ότι, ο νέος ηγέτης της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης αρέσει στους Ευρωπαίους.

«O νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι κυρίως ένα πράγμα: φιλόδοξος. Ακόμη κι αν τον επέλεξαν τα μέλη του κόμματος για την προεδρία της ΝΔ , στην πραγματικότητα επέλεξαν τον μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η αποτυχία της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τελικά μόνο θέμα χρόνου», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα που υπογραμμίζει: «Το πρώτο βήμα του προς την εξουσία επιτεύχθηκε: Μετά από μήνες έντονων αντιπαραθέσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε τον 47χρονο πολιτικό στην προεδρία του κόμματος της ΝΔ.

Suddeutsche Zeitung

Η γερμανική εφημερίδα στέκεται στο πολιτικό οικογενειακό DNA της οικογένειας Μητσοτάκη κάνοντας αναφορά στις ρίζες του προέδρου της ΝΔ, στον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, και την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών.

«Οι Συντηρητικοί της Ελλάδας ψηφίζουν Μητσοτάκη. Όπως πάντα. Η πολιτική παραμένει και από αριστερά και από δεξιά στα χέρια μερικών οικογενειών», σχολιάζει.

Die Prese

Ο Μητσοτάκης τζούνιορ προκαλεί τον Τσίπρα, σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα που τονίζει ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι γόνος πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος πολιτικός, έκανε την έκπληξη: τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, κατάφερε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον υποψήφιο που μπορεί να ανανεώσει το κόμμα και να διευρύνει την εκλογική του βάση», σχολιάζει η εφημερίδα τονίζοντας ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο τον ψήφισαν τα μέλη του κόμματος είναι επειδή πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact