ΚΟΣΜΟΣ

Ο ίδιος δήμιος αποκεφάλισε και τον Σότλοφ


Για τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι τυχαίο ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου οι ξένοι ηγέτες θα ανακοινώσουν τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να φρενάρουν την επέλαση των τζιχαντιστών

Ο ίδιος εκτελεστής, ο τζιχαντιστής Τζον, ο άνθρωπος που έκοψε το κεφάλι του Τζέιμς Φόλεϊ αποκεφάλισε και τον Στίβεν Σότλοφ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι ειδικοί που μελέτησαν τα βίντεο των φρικτών εκτελέσεων.

Για τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι τυχαίο ότι, ο Βρετανός δήμιος που μάχεται στο πλευρό των τζιχαντιστών της Συρίας και του Ιράκ έδειξε για μία ακόμα την απίστευτη βαρβαρότητά του λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου οι ξένοι ηγέτες θα ανακοινώσουν τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να φρενάρουν την επέλαση των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφαλίζουν Αμερικανούς δημοσιογράφους,ως αντίποινα για τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ. Ο αποκεφαλισμός των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων,του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ έχει προκαλέσει την οργή της Ουάσινγκτον αλλά και τις διεθνούς κοινότητας.

Και στα δύο φρικιαστικά βίντεο- τα οποία εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες- ο δήμιος απευθύνεται στην αμερικανική κυβέρνηση και την καλεί να σταματήσει τα πλήγματα στους τζιχαντιστές. Μετά το «κήρυγμα», πιάνει το κεφάλι των ομήρων και τους αποκεφαλίζει με μαχαίρι. Στο τέλος, οι τζιχαντιστές «επιδεικνύουν» το ακέφαλο σώμα των ομήρων.

>

Ποιος είναι ο δήμιος
O δήμιος που αποκεφαλίζει Αμερικανούς για να εκδικηθεί τον Ομπάμα είναι ένας φανατικός τζιχαντιστής, γνωστός ως “Τζον”.

Ο μασκοφόρος άνδρας που απεικονίζεται και στα δύο φρικιαστικά βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μετέδωσαν on air τον αποκεφαλισμό δύο Αμερικανών δημοσιογράφων προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή,έχει αγγλική προφορά κι έχει σπουδάσει στην Σκοτία.

Ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά και έτσι το Λονδίνο ανέφερε ότι ερευνά τις βάσεις δεδομένων του για κρατούμενους του Γκουαντάναμο που ενδεχομένως να έχουν ζήσει στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Mirror”, οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας διαθέτουν μία λίστα με είκοσι ονόματα ακραίων τζιχαντιστών που δρουν τα τελευταία χρόνια σε Συρία και Ιράκ σκορπώντας το θάνατο και ανάμεσα σε αυτούς ψάχνει τον δήμιο – τζιχαντιστή.

Το Λονδίνο θεωρεί πως ο μασκοφόρος άνδρας είναι νεαρής ηλικίας, από 17 έως 32 ετών. Σύμφωνα με την “Daily Mail”, μετά τις σπουδές του στη Σκοτία, εργάστηκε ως μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, που εδρεύει στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Το FBI που μελέτησε τα δύο βίντεο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μαυροφορεμένος άντρας ο οποίος και στα δύο βίντεο κραδαίνει ένα κοντό μαχαίρι και προειδοποιεί και τις άλλες χώρες να μην συνεργαστούν με την “σατανική συμμαχία της Αμερικής κατά του Ισλαμικού Κράτους” είναι τζιχαντιστής που μεγάλωσε στη Βρετανία.

Και για τον Σιράζ Μάχερ, του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τη Ριζοσπαστικοποίηση (ICSR) στο Κινγκ’ς Κόλετζ του Λονδίνου, ο δράστης του αποκεφαλισμού «είναι πολύ πιθανόν ένας Βρετανός».

«Ανέκαθεν λέγαμε πως οι ξένοι μαχητές που φεύγουν για τη Συρία δεν πηγαίνουν εκεί για να είναι θεατές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πηγαίνουν εκεί για να συμμετάσχουν πλήρως στον πόλεμο, για να βρεθούν στις εμπροσθοφυλακές της σύγκρουσης», πρόσθεσε.

Κι ενώ βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να προσδιορίσουν την ταυτότητα του βρετανού μασκοφόρου άνδρα, μιλώντας στον βρετανικό ραδιοσταθμό “LBC”, ειδικός γλωσσολόγος υποστήριξε ότι ο τζιχαντιστής και των δύο βίντεο γεννήθηκε πιθανότατα στο Λονδίνο.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact