ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισλαμιστής που κρατάει ομήρους στο Σίδνεϊ: Αυτοαποκαλείται σεΐχης, έχει δικαστεί για φόνο και σεξουαλικές επιθέσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του άνδρα που κρατάει περίπου 15 ανθρώπους ομήρους σε καφετέρια του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Πρόκειται για τον 49χρονος Μαν Χαρόν Μονίς ο οποίος αυτοαποκαλείται σεΐχης και είναι αρκετά γνωστός στις Αρχές.

Ανάμεσα στο.. ρεπερτόριό του υπάρχουν σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά και απειλητικά γράμματα στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό, ενώ κατηγορείται και για τη δολοφονία της γυναίκας του.

Ο Μονίς, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του και πνευματικό θεραπευτή, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την αστυνομία του Σίδνεϊ, ενώ, μόλις τον Οκτώβριο του αποδόθηκαν κατηγορίες για περίπου 40 περιστατική σεξουαλικής επίθεσης.

Το 2002 είχε κατηγορηθεί πως συνωμότησε με την τωρινή σύζυγό του για να μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου την πρώην γυναίκα του.

Η αστυνομία τον είχε αναγνωρίσει από τις πρώτες ώρες της κατάστασης ομηρίας, ωστόσο, πριν από λίγο κρίθηκε πως η δημοσιοποίηση των στοιχείων του δεν επηρεάζει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ως ο « σεΐχης του μίσους» φέρεται να έχει γεννηθεί στο Ιράν, ενώ, έγινε ευρύτερα γνωστός στην αυστραλιανή κοινή γνώμη έπειτα από τα προσβλητικά γράμματα και DVD σε οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.

Πέρυσι καταδικάστηκε σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας όταν δήλωσε «ένοχος» για τα γράμματα που είχε στείλει.

Ο Μονίς, ο οποίος χρησιμοποιεί και το όνομα Μοχάμεντ Χασάν Μαντέγκι, κατηγορήθηκε και για τον φόνο της πρώην γυναίκας του Νολίν Χέισον Παλ. Η άτυχη 30χρονη, μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε μαχαιρωμένη πολλές φορές και απανθρακωμένη. Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίστηκε πως έχει παγιδευτεί από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν και της Αυστραλίας. Επιπλέον, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο Μονίς κατασκεύασε ισχυρά άλλοθι, καθώς, φέρεται να έχει βιντεοσκοπήσει ένα ρολόι, τη στιγμή που ζητούσε να μάθει την ώρα ευρισκόμενος σε μια πισίνα (πριν από τον φόνο), ενώ, στη συνέχεια φέρεται να σκηνοθέτησε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Μάλιστα, ο Μονίς αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο με νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις τον Φεβρουάριο του 2015.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact