ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης

Ζητάμε την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, διαφορετικά θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός

«Η Γερμανία δεν θα έχει κανένα όφελος εάν η Ευρώπη βυθιστεί στην ύφεση.

Όλες οι χώρες θα υποστούν τις συνέπειες. Καμία χώρα δεν θα κερδίσει από την αδυναμία της Ευρώπης και έχουμε την μεγαλύτερη αδυναμία από την εποχή του πολέμου.

Οι οικονομίες μας βρίσκονται ενώπιον μια σκληρής δοκιμασίας», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Bild o ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε ζήτησε επίσης την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Πρέπει να αναπτύξουμε χρηματοπιστωτικά εργαλεία και να αποκτήσουμε ικανότητες αντίδρασης. Δεν ζητάμε από την Γερμανία και την Ολλανδία να υποχρεωθούν να πληρώσουν τα χρέη μας. Ζητάμε την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων. Διαφορετικά θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Μια ταχεία ανάκαμψη είναι θετική για όλους», πρόσθεσε.

«Δεν επιτρέπεται να πούμε στο τέλος η επιχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε. Η Γερμανία και η Ιταλία πρέπει να αλληλοβοηθηθούν.

Ολοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αλληλοβοηθούνται. Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία, στην Ευρώπη ανήκει και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Πρέπει να πάμε στη μάχη όλοι μαζί», τόνισε.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει»

Παράλληλα με συνέντευξή του προς τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού έστειλε μήνυμα προς την Ευρώπη να φανεί αλληλέγγυα και ισχυρή ενώπιον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει εξαιτίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, σαφώς, βηματισμό, τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό τομέα. Σύμφωνα με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ευρώπη και πιστεύουν σε μια ενωμένη, ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη στο ύψος του πολιτισμού και της Ιστορίας της, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αποφασιστικά βήματα, προάγοντας και στηρίζοντας όλα τα μέσα για την ανοικοδόμηση και την αναγέννηση. Αν θέλουμε να προστατέψουμε το κοινό μας σπίτι, ήρθε η στιγμή να σκεφθούμε ως ομάδα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί,, έναντι των υπολοίπων διεθνών πρωταγωνιστών, κατά την τεράστια οικονομική και κοινωνική πρόκληση, που θα ακολουθήσει την υγειονομική».

Ο ιταλός πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι η κυβέρνησή του κινητοποιήθηκε άμεσα, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και ότι έχουν εγκριθεί ήδη σημαντικά κονδύλια για την στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών, κατά την δύσκολη αυτή περίοδο.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για το πακέτο μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» μετά από μία ολονύχτια συνεδρίαση 16 ωρών.

Διπλωματικές πηγές και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία διαμάχη της Ιταλίας με την Ολλανδία, σχετικά με τους όρους που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη χορήγηση πιστώσεων στις χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μπλόκαρε την πρόοδο για τη συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact