SOCIAL MEDIA

O KAKΟΣ ΧΑΜΟΣ στο facebook και στο twitter- Οι χρήστες “ΓΛΕΝΤΑΝΕ” με την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιλ Κλίντον

Έξυπνα και γεμάτα χιούμορ τα σχόλια

O Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς , ο Τζορτζ Σόρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Πολλά ονόματα, τρανταχτά και ετερόκλητα ομολογουμένως, με παρελθόν “αντιδικίας”.

Η συνύπαρξη των παραπάνω, τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και οι αμήχανες αντιδράσεις του σε ορισμένες ερωτήσεις του Μπιλ Κλίντον, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως στο διαδίκτυο.

“Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στο μέλλον. Η χώρα μας θα πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας και αυτό γίνεται μόνο αν ξεπεράσει την κρίση”, είπε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο ήταν εμφανής η αμηχανία του αμέσως μετά την ερώτηση Κλίντον για τις “επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα”.

Το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια όταν ο Μπιλ Κλίντον είπε στον κ. Τσίπρα, αστειευόμενος, αν επί της ουσίας “καλεί τους επενδυτές να υπογράψουν στην Ελλάδα ένα “τσεκ” και να τοποθετήσουν τα χρήματά τους”.

Ο πρωθυπουργός, μετά από μερικά δευτερόλεπτα σιωπής, και επικαλούμενος τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Λιβύη και το προσφυγικό, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα “να επενδύσει ώστε να παραμείνει η Ελλάδα σταθερή. Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να επιστρέψουμε στην μεταρρυθμίσεις και να δημιουργηθεί κοινωνική συνοχή. Ώστε η δημοκρατία να γυρίσει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και γιατί η Δημοκρατία είναι το πιο σημαντικό αγαθό που έχουμε δώσει στην παγκόσμια κοινότητα”.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ξεχωριστεί συζήτηση με την διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και τον διάσημο οικονομολόγο Ζόζεφ Στίγκλιτς, με τους δύο να διαφωνούν ως προς την βιωσιμότητα του τρίτου μνημονίου. Η κα Κατσέλη υποστήριξε ότι δεν είναι ένα πρόγραμμα όπως τα προηγούμενα, αλλά ότι αφήνει περιθώρια ευελιξίας για αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ ο κ. Στίγκλιτς προκατέβαλε την αποτυχία και του τρίτου προγράμματος λέγοντας ότι είναι συνέχεια των προηγούμενων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσαν τα παραπάνω να μην περάσουν από το “κόσκινο” των χρηστών του Twitter:

tw1tw3

twitter1twitter2twitter3twitter4

facebook

tsipras sxolia1tsipras sxolia2tsipras sxolia3

 

sxolia0sxolia2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact