ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κωτσόβολος μας ανοίγει την πόρτα στο σπίτι του μέλλοντος -Εκεί που οι συσκευές κάνουν όλες τις δουλειές [εικόνες]

Πόσες φορές ως παιδιά είχαμε πει «εγώ όταν μεγαλώσω θα φτιάξω ένα μηχάνημα που θα κάνει τα πάντα μόνο του»; Πολλές, βέβαια πάντα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ανάλογα τι χρειαζόμασταν κάθε φορά.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως η στιγμή που όλοι περίμεναν, έφτασε, απλώς δεν θα χρειαστεί κανείς να φτιάξει κάποιο μηχάνημα, αλλά να το επιλέξει από τον Κωτσόβολο.

Από το «Thanks To Tech» στο σπίτι του μέλλοντος

Περνώντας την είσοδο της έκθεσης τεχνολογίας «Thanks To Tech», έχεις ουσιαστικά μπει στο σπίτι  του μέλλοντος, εκεί που η επιστημονική φαντασία συναντά την πραγματικότητα. Εκεί που «κατοικούν» τα έξυπνα οικοσυστήματα με συσκευές που μιλάνε μεταξύ τους. Εκεί που η κουζίνα αποκτά άλλη αισθητική, άλλη λειτουργικότητα και με τις συσκευές να συμβουλεύουν και ειδοποιούν το χρήστη τους για την εξέλιξη του φαγητού τους. Εκεί που τα ψυγεία έχουν εσωτερικές κάμερες παρακολουθούν τα τρόφιμα , ειδοποιούν για τη λήξη αυτών, ενώ παράλληλα φροντίζουν για τη διασκέδαση του χρήστη προσφέροντάς του τη δυνατότητα να  ακούνε ραδιόφωνο και να πλοηγούνται στο διαδίκτυο.
Εκεί που η διαδικασία του πλυσίματος ρούχων αποκτά άλλη λογική και μετατρέπεται σε ξεχωριστή εμπειρία, αφού υπάρχουν πλυντήρια με διαίσθηση και χειρισμό μέσω φωνητικών εντολών.
Και φυσικά βρισκόμαστε εκεί που η διασκέδαση και η ψυχαγωγία οδηγείται σε άλλη διάσταση.

Η εμπειρία της μαγειρικής σε μία διαδραστική κουζίνα

Στην Ελλάδα πλέον οι ερασιτέχνες σεφ θέλουν στην κουζίνα τους να αισθάνονται επαγγελματίες και να έχουν βοηθούς ικανούς, ώστε να μετατρέψουν το ψήσιμο του φαγητού σε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Σε λίγο καιρό αυτό θα είναι πολύ απλό αφού ο Κωτσόβολος θα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν «έξυπνες» συσκευές μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μιλήσουν με την «Alexa», η οποία θα φροντίζει να τους ειδοποιεί πότε είναι έτοιμο το φαγητό, να τους δίνει έξυπνες συμβουλές μαγειρικής.

Η εταιρεία ELECTROLUX πλέον μας δίνει ώθηση για να απογειώσουμε τις γεύσεις που αγαπάμε με τον φούρνο CombiSteam Pro. Με τη βοήθεια του αισθητήρα υγρασίας προσαρμόζει αυτόματα  το σωστό συνδυασμό θερμότητας και ατμού. Έτσι, σας βοηθά να επιτύχετε με συνέπεια χρυσή και τραγανή κρούστα στο εξωτερικό και ζουμερό και τρυφερό εσωτερικό.

Η BOSCH γνωρίζει πως η κουζίνα δεν είναι απλά ο χώρος που τρώμε, αλλά ο χώρος που δημιουργούμε, ο χώρος που περνάμε ζεστές στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Γι αυτό και δημιούργησε τους ψυγειοκαταψύκτες Vario Style, τα πρώτα ψυγεία στον κόσμο με χρωματιστές προσόψεις που αλλάζουν στη στιγμή, ανάλογα με το γούστο και τη διάθεσή μας.

Από την κουζίνα του μέλλοντος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η NEFF με τη νέα επαγωγική εστία Flex Induction με ενσωματωμένο απορροφητήρα καθώς και μια σειρά βυθιζόμενων απορροφητήρων και απορροφητήρων πάγκου για να απολαμβάνετε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία κινήσεων στην κουζίνα.

Ο νέος Φούρνος της CANDY Watch-Touch, με πόρτα οθόνη 19”, μετατρέπει την κουζίνα σας σε κέντρο πληροφόρησης, με πρόσβαση στο Internet και σε αμέτρητες συνταγές, video μαθήματα και δυνατότητα πλήρους τηλεχειρισμού από κινητό ή tablet, με επίβλεψη μέσω κάμερας.

Η SAMSUNG με το καινοτόμο Family Hub μετατρέπει το ψυγείο σε έναν ψηφιακό κόμβο όλων των συνδεδεμένων συσκευών του νοικοκυριού, που αναλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες, που περιλαμβάνουν από την αποτελεσματική διαχείριση των τροφίμων έως τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τα νέα της ημέρας. Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο σουπερμάρκετ και έχετε ξεχάσει να ελέγξετε τι θα χρειαστείτε για το δείπνο το βράδυ, μπορείτε να δείτε το εσωτερικό του ψυγείου από την εφαρμογή Samsung Smart Home και να αγοράσετε αυτά που χρειάζεστε

Και μέσα σε όλα βρίσκεται και η HOOVER που δίνει μια γεύση από την κουζίνα του μέλλοντος, με πρωτοποριακές συσκευές οι οποίες αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και ενώνονται σε ένα πλήρως εναρμονισμένο σύνολο, μέσω wi-fi δικτύωσης και της εφαρμογής Hoover Wizard.

Οι συσκευές έχουν πλέον διαίσθηση

Η LG κάνει πρώτη τη δική της επανάσταση με πλυντήριο και πλυντήριο – στεγνωτήριο LG TWINWashTM που επιτρέπει την πλύση σε δύο διαφορετικούς κάδους ταυτόχρονα καθώς και το νέο καινοτόμο ψυγείο LG InstaView Door-In-Door™ που με δυο χτυπήματα στη γυάλινη οθόνη του κάνει ορατό το περιεχόμενο στο εσωτερικό του.

Και η SIEMENS όμως έρχεται αλλάξει όλα όσα ξέραμε έως τώρα για το σπίτι με την τεχνολογία Home Connect της Siemens. Ολες οι οικιακές συσκευές, βρίσκονται στον έλεγχό σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Επικοινωνήστε μαζί τους ακόμη κι αν δεν είστε σπίτι, απλά μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό. Απλά ζητήστε και βάλτε το πλυντήριό σας σε λειτουργία ενώ εσείς είστε έξω για φαγητό.

Η CANDY από την πλευρά της σας καλεί να γνωρίστε από κοντά το πρώτο πλυντήριο που φτιάχτηκε να είναι έξυπνο και με διαίσθηση, επιτρέποντας να αλληλεπιδράτε μαζί του, προφορικά. Αποτελεί την πιο καινοτόμα συσκευή πλύσης με : νέα τεχνολογία Zoom, για τέλειο πλύσιμο σε κάθε πρόγραμμα και σε μόλις 59 λεπτά, ψηφιακό χειριστήριο Smart Ring και δυνατότητα πλήρους τηλεχειρισμού και επιπλέον προγραμμάτων, μέσω δικτύωσης Wi-Fi.   

Η Samsung θα αποκαλύψει επίσης το νέο πλυντήριο με τεχνολογία QuickDrive™ που μειώνει κατά το ήμισυ το χρόνο πλυσίματος και την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα POWERstick PROTM, που εγγυάται ισχυρή απόδοση στον καθαρισμό, εύκολη συντήρηση και μπαταρία με μεγάλη διάρκειας ζωής.

Ψυχαγωγία και διασκέδαση

Τηλεοράσεις και drones προσγειώνονται στο σπίτι του μέλλοντος και υπόσχονται να απογειώσουν τη διασκέδασή της και την ψυχαγωγίας σας.

Η SAMSUNG παρουσιάζει την «The Frame» αποτελεί ένα έργο τέχνης, καθώς όταν δεν είναι σε λειτουργία τηλεόρασης, μπορεί να αναπαράγει μια σειρά από επιλεγμένα έργα τέχνης που περιλαμβάνονται στο Art Store της τηλεόρασης.

Από την έκθεση δεν λείπουν οι τηλεοράσεις QLED TV, το μεγαλύτερο QLED gaming monitor παγκοσμίως, Samsung CHG90, διαστάσεων 49’’, τα τελευταία smartphones της εταιρείας Galaxy S8 και S8+, καθώς επίσης το Galaxy Note8 συνδεδεμένο με το DeX station, για να προσφέρει στους επισκέπτες εμπειρία χρήσης όμοιας με έναν Η/Υ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας μέσω της 4D καρέκλας της Samsung.

Απογείωση με drones

Απογειωθείτε με το Spark ένα mini drone που διαθέτει όλες τις DJI τεχνολογίες, επιτρέποντάς σας να εκμεταλλευτείτε τις στιγμές που έχετε έμπνευση. Με έξυπνες επιλογές ελέγχου πτήσης, μηχανικό αντίβαρο και φωτογραφική μηχανή με απίστευτη ποιότητα εικόνας, το Spark, δίνει τη δυνατότητα να απογειώσετε τη δημιουργικότητά σας.

Από κοντά και το DJI Mavic Pro που παρά το μικρό του μέγεθος, στο εσωτερικό του κρύβει ανεπτυγμένες τεχνολογίες που το κάνουν ένα από τα πιο εξελιγμένα drone της DJI. Οι 24 επεξεργαστές υψηλής απόδοσης, το νέο σύστημα OcuSync που προσφέρει εμβέλεια έως και 7 χιλιόμετρα, οι 5 αισθητήρες, το Obstacle Sensing System και η 4Κ κάμερα με 3-axis Gimbal, είναι στην διάθεσή σας. Για οποιοδήποτε άλλο drone ο κίνδυνος σύγκρουσης είναι πάντα μεγάλος.

Πού και πότε

  • Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας έκθεσης:
  • Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Νοεμβρίου
  • Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Νοεμβρίου
  • Ώρες: 11.00 – 22.00
  • Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου, The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι) με την ευγενική χορηγία των Alpha Bank, MELLON Technologies, Oral-B, VISA.

Το μέλλον σας περιμένει και ο Κωτσόβολος είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί και να σας προσφέρει μία εμπειρία που θα μοιάζει με επιστροφή από το μέλλον.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact