ΚΟΣΜΟΣ

Ο «κύβος ερρίφθη»: Το Ισραήλ αποφάσισε να χτυπήσει το Ιράν

Η κυβέρνηση Νετανιάχου, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού πολεμικού συμβουλίου, αποφάσισε να «απαντήσει» στο Ιράν αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, ότι είναι αποφασισμένη να αντιδράσει με οποιοδήποτε κόστος.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποφασίσει με ποιον τρόπο θα απαντήσουν στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν τη νύχτα του Σαββάτου, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει απόφαση για τον χρόνο της επίθεσης.

Αυτό σημαίνει μία γενικότερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και μένει να φανεί το πώς θα αντιδράσουν κράτη που στηρίζουν τη Χαμάς και το Ιράν έμμεσα, όπως το Κατάρ.

Το πολεμικό συμβούλιο δεν έλαβε αποφάσεις για το «πότε», ενώ από διαρροές προκύπτει ότι οι προτάσεις για πλήγμα σε ευαίσθητους στόχους του Ιράν απορρίφθηκαν. Η «Jerusalem Post» αναφέρει ότι ο χρόνος της επίθεσης δεν έχει οριστικοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Αναφορικά με την αποδοχή του σχεδίου από τις ΗΠΑ, υπάρχει διάσταση απόψεων για το αν θα πρέπει να πάρουν το «ναι», ή «οχι». Το CNN ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η ισραηλινή απάντηση θα είναι περιορισμένου εύρους. Το Ισραήλ, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, εξετάζει ένα «στενό και περιορισμένο» χτύπημα μέσα στο Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, μιλώντας σήμερα σε στράτευμα στα βόρεια της χώρας δήλωσε ότι «Το Ιράν απέτυχε. Οι Ιρανοί δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν μια διαφορετική εξίσωση αποτροπής ενάντια στο κράτος του Ισραήλ», δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητα ενός χτυπήματος

Ενώ πρόσθεσε: «Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν παντού, οι ουρανοί της Μέσης Ανατολής είναι ανοιχτοί, όποιος εχθρός πολεμήσει εναντίον μας, θα ξέρουμε πώς να τον χτυπήσουμε όπου κι αν βρίσκεται».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact