ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο λαός να εγκαταλείψει τα κόμματα που μιλάνε για “ρήξεις-μαϊμού”»

Συνθήκες «ανατολίτικου παζαριού» βλέπει ο Κουτσούμπας

Για συνθήκες «ανατολίτικου παζαριού» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία η οποία θα είναι επώδυνη για το λαό.

Απέδωσε την εμπλοκή στο ότι τα συμπληρωματικά μέτρα της κυβερνητικής πρότασης δεν ήταν ικανοποιητικά, καθώς οι εταίροι «θέλουν και κάτι παραπάνω, κυρίως στο συνταξιοδοτικό» και συμπλήρωσε πως ήταν συμπληρωματικά «στις 47 προηγούμενες σελίδες των μέτρων, που ήταν όχι μόνο αντιλαϊκά, αλλά βαριά και επώδυνα για το λαό μας».

Σε ερώτηση για τη ρήξη είπε ότι αυτή πρέπει να είναι ρήξη με την ΕΕ και όχι μόνο με το ευρώ. Εγκάλεσε τις πολιτικές ηγεσίες και την «ονομαζόμενη αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ», όταν λένε ότι απλώς η αλλαγή νομίσματος θα επιλύσει το πρόβλημα και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και της κοινωνικής ιδιοκτησίας των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Κληθείς να σχολιάσει τον «φόβο που εκφράζεται, ότι ο φτωχός θα γίνει φτωχότερος με το μοντέλο που προτείνει το ΚΚΕ», ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε καταρχάς ότι ο φτωχός πληρώνει βαρείς φόρους και το σπίτι του, σε συνθήκες καπιταλισμού και όχι σοσιαλισμού, και σημειώνοντας ότι της καπιταλιστικής κρίσης είχε προηγηθεί καπιταλιστική ανάπτυξη και τόνισε ότι αυτό που προτείνουν οι «δήθεν εταίροι και οι εδώ κυβερνώντες» είναι η έξοδος από την κρίση με καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία θα φέρει πιο βαθιά κρίση.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε, επίσης, ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση ένα περίπου 35% υποστηρίζει την αποδέσμευση από την ΕΕ και όχι μόνο από το ευρώ, με ταυτόχρονη αλλαγή πορείας και πρόσθεσε «εμείς απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα σ’ αυτό το 35%» και «του λέμε να εγκαταλείψει αυτά τα κόμματα που μιλάνε για ”ρήξεις-μαϊμού”, για ”ρήξεις-καρικατούρα”, που από άλλο δρόμο τον οδηγούν στα ίδια αδιέξοδα και στα ίδια ή και μεγαλύτερα αν θέλετε προβλήματα και να επιλέξει το δρόμο πραγματικά μιας τέτοιας πολιτικής την οποία προτείνει το ΚΚΕ και να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα. Αυτή είναι η λύση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact