ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαριάνο Ραχόι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική σκηνή

«Δεν θα δηλώσω υποψηφιότητα στο συνέδριο του κόμματος»

«Η πρόθεσή μου είναι να εγκαταλείψω οριστικά την πολιτική, υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνει κανείς στη ζωή από το να αφιερωθεί στην πολιτική», δήλωσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι παραιτείται από επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (PP) μετά την πρόσφατη ανατροπή του από το κοινοβούλιο.

Ο Ραχόι τόνισε: «Είχα μια πολυτάραχη πολιτική ζωή και πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να παραμείνω και άλλο εδώ και αυτό που λέω τώρα είναι ότι δεν θα δηλώσω υποψηφιότητα στο συνέδριο του κόμματος», το οποίο αναμένεται να εκλέξει προσεχώς τον διάδοχό του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανατροπή του την Παρασκευή με πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές στο κοινοβούλιο, ο Μαριάνο Ραχόι, κεντρική φυσιογνωμία της ισπανικής πολιτικής σκηνής εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει την αρχηγία του PP.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά το 1981 στην γενέτειρά του τη Γαλικία, ήταν αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Ισπανίας από το 2004 και ηγείτο της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2011 έως την πτώση του την περασμένη Παρασκευή.

Ως επικεφαλής της κυβέρνησης επέζησε πολλών μεγάλων κρίσεων, της ύφεσης, από την οποία έβγαλε τη χώρα έπειτα από μια αυστηρή θεραπεία λιτότητας, όπως και μηνών πολιτικού αδιεξόδου το 2016 ως και της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας πέρυσι.

Η πρόταση μομφής όμως αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Ραχόι, όπως άλλωστε προέβλεπαν παρατηρητές, και έφερε τον αντίπαλό του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ στην εξουσία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact