ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Ο Μαυρίδης ξεσπά για το Ωραιόκαστρο: Είμαι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα ….

Τη συγκινητική ιστορία των παππούδων του, οι οποίοι γεννήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το 1922 ως πρόσφυγες, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο Γιώργος Μαυρίδης με αφορμή τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο.

Ο παρουσιαστής του World Party με αιχμηρά λόγια, επισημαίνει στους γονείς που διαμαρτύρονται για την παρουσία παιδιών προσφύγων στο σχολείο του Ωραιοκάστρου, “να μην ξεχνάνε από που προέρχονται και να πάψουν να πιστεύουν ότι είναι γαλαζοαίματοι γιατί το μισό Ωραιοκαστρο είναι χτισμένο από Μικρασιάτες και Πόντιους πρόσφυγες”.

Κάτω από την ανάρτηση του ο Γιώργος Μαυρίδης παραθέτει και μια φωτογραφία με έναν δίσκο σερβιρίσματος, ο οποίος όπως λέει είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κατάφεραν να φέρουν μαζί τους από την Κωνσταντινούπολη οι πρόγονοί του.

“Αυτός είναι ένας δίσκος που σέρβιραν καφέ οι πρόγονοι μου όταν ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη. Τον πήραν μαζί τους όταν έφυγαν και ίσως να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κατάφεραν να κουβαλήσουν από το σπίτι τους. Από την φωτογραφία μπορείς να καταλάβεις ότι λείπουν τα χερούλια, πουλήθηκαν στην κατοχή για να αγοράσουν φαγητό. Οι παππούδες μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο “Φανάρι” μέχρι που ήρθαν πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη το 1922. Άλλαξαν τα επίθετα για να μην τους φτύνουν στο δρόμο και τους φωνάζουν τουρκόσπορους οι Έλληνες. Με λίγα λόγια είμαι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία και απλά από θέμα τύχης δεν γεννήθηκα 150 χλμ βορειότερα για να λέγομαι Βούλγαρος, Αλβανός, Σέρβος η Σκοπιανός. Καλό θα είναι λοιπόν κάποιοι γονείς εκεί στο Ωραιόκαστρο που μεγαλώνουν παιδία να μην ξεχνάνε από που προέρχονται και να πάψουν να πιστεύουν ότι είναι γαλαζοαίματοι γιατί το μισό Ωραιόκαστρο είναι κτισμένο από Μικρασιάτες και Πόντιους πρόσφυγες.

Υ. Γ : Σε περίπτωση που κάποιος έχει στο μυαλό του να μου πει ότι τα εδάφη είναι δικά μας και αυτοί τότε ήταν Έλληνες κλπ. θέλω να του πω ότι ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία και από όσο ξέρω έχει και κάτι φυλές με ξανθά μαλλιά και γαλάζια ματιά και κάθε φορά που αναφέρεται αυτό είναι με περηφάνια και δόξα οπότε σε οποιοδήποτε εθνικιστικό παραλήρημα να ξέρουν ότι και οι Σύροι σε Ελληνικά εδάφη ζούσαν. Οπότε όχι όπου μας συμφέρει έτσι και όπου δεν μας βολεύει γαργάρα!” έγραψε ο παρουσιαστής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact