ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μιχαήλ Ρωμανός παρουσίασε τρεις καλλιτέχνες σε δεξίωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δεξίωση στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης παρέθεσε ο Μιχαήλ Ρωμανός, με σκοπό την παρουσίαση τριών ταλαντούχων καλλιτεχνών, που εμπνέονται από την Ελληνική Αρχαιότητα και συγκεκριμένα από την εκπληκτική ομορφιά του Παρθενώνα!

Με φόντο την ανεπανάληπτη εικόνα του μοναδικού μνημείου μας και της φωταγωγημένης Ακρόπολης ο γνωστός επιμελητής εκθέσεων και εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος είναι βραβευμένος από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από τη HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την Βασιλική Σαργολόγου, την Άννα Τσιβδάρη και τον Χρήστο Ταβιτίδη, που εμπνέονται από το μεγαλείο του Οικουμενικού μας μνημείου και οι οποίοι θα παρουσιάσουν το χειμώνα στην Αθήνα τη δουλειά τους.

Στην παρουσίαση των τριών καλλιτεχνών και στη δεξίωση που ακολούθησε στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης παρέστησαν δημοσιογράφοι, συντάκτες ημερήσιου και περιοδικού τύπου, blogers καθώς και φίλοι των καλλιτεχνών, που αγαπούν και υποστηρίζουν την τέχνη, μεταξύ αυτών γκαλερίστες και συλλέκτες.

Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες, να απολαύσουν την πανοραμική θέα της Ακρόπολης από τον εξώστη του Μουσείου, να φωτογραφηθούν με φόντο τον Παρθενώνα και να γευθούν τις ιδιαίτερες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που προτείνουν οι σεφ του εστιατορίου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για την δράση της διαδικτυακής ομάδας “We Love the Parthenon” που αφορά τη σκυταλοδρομία Προσωπικοτήτων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της UNESCO και επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, διαρκεί η μεγάλη έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς επίσης και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα, μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για πέμπτο μήνα μετά από συνεχείς παρατάσεις, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας (η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 18 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο των εορτασμών για την παγκόσμια Ημέρα Μουσείου του ICOM – Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Λίγα λόγια για το έργο των καλλιτεχνών

Με σημαντικές σπουδές στις εικαστικές τέχνες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Βασιλική Σαργολόγου, απεικονίζει στα έργα της την πολυποικιλότητα των γραμμικών συνθέσεων. Η καλλιτέχνις Άννα Τσιβδάρη εκφράζεται με ακαδημαϊκές τεχνικές, χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα χρωμάτων εμπνεόμενη από την Ελληνική Αρχαιότητα και το Ελληνικό φως. Ο ψηφιδογράφος καλλιτέχνης Χρήστος Ταβιτίδης δημιουργεί αριστουργήματα με φυσικές ψηφίδες από σπαράγματα Βυζαντινών κεραμικών αγγείων που διατηρούν ανέπαφο το αρχικό χρωματισμό και τον διάκοσμο τους, εμπνεόμενος από την Ελληνική Αρχαιότητα και τα μεγάλα έργα των καλλιτεχνών.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

ΑΝΝΑ ΤΣΙΒΔΑΡΗ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΒΙΤΙΔΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ - ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ

ΑΝΝΑ ΤΣΙΒΔΑΡΗ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΒΙΤΙΔΗΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ – ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ

Stella Von Schöneberg - Μιχαήλ Ρωμανός

Stella Von Schöneberg – Μιχαήλ Ρωμανός

ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ - ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΟΥΣΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ – ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΟΥΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ - ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΠΟΥΣΛΗ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΠΟΥΣΛΗ

ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΟΥΣΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΟΥΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ - ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ – ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ

ΑΝΝΑ ΤΣΙΒΔΑΡΗ - ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΜΠΟΣΔΟΥΚΗΣ

ΑΝΝΑ ΤΣΙΒΔΑΡΗ – ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΜΠΟΣΔΟΥΚΗΣ

Stella Von Schöneberg

Stella Von Schöneberg

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact