ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός έριξε «τεσσάρα» στον Άρη με πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί

Πέμπτο εντός έδρας παιχνίδι στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Stoiximan Super League και 5η νίκη (συν μία ισοπαλία στην έδρα της ΑΕΚ) για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχθηκε τον Άρη και επικράτησε με 4-1 με τον Ελ Κααμπί να πετυχαίνει ακόμη δύο γκολ και τον Γιόβετιτς να βρίσκει επίσης δίχτυα ενώ υπήρξε και το αυτογκόλ του Μπράμπετς.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά ώστε να δυσκολέψουν το παιχνίδι των Κίτρινων αναγκάζοντάς τους σε λάθη και στο 7ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία, η οποία ήταν και πολύ καλή, με τον Φορτούνη να παίρνει μετά το λάθος του Οντουμπάτζο και να τροφοδοτεί τον Ελ Κααμπί, ο οποίος όμως αστόχησε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 11′, ο δραστήριος Φορτούνης προχώρησε με τη μπάλα, πάτησε περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν ενέργεια, να έχουν κατοχή μπάλας 63%-37% στο πρώτο 20λεπτο και να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 21′ με το αυτογκόλ του Μπράμπετς μετά το γύρισμα του Μασούρα για τον Φορτούνη στην αντεπίθεση (1-0).

Παρά το γεγονός ότι είχαν το προβάδισμα οι Πειραιώτες έδειξαν διάθεση να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, με τους Θεσσαλονικείς να ανεβαίνουν κάπως μετά το 30′, να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπούν την κατάσταση, χωρίς όμως να έχουν κάποια φάση στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, σε αυτό το διάστημα είχαν αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπράμπετς να τραυματίζεται και να αφήνει τη θέση του στον Βέλεθ στο 36ο λεπτό.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν… Στο 47′ ο Μορόν σούταρε, η άμυνα δεν απομάκρυνε και ο Πάρντο -ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 46′- έκανε το 1-1 μουδιάζοντας το Καραϊσκάκη. Και όχι μόνο αυτό αλλά λίγα λεπτά μετά, στο 53′, ο Άρης θα μπορούσε και να το… παγώσει αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά το σουτ του Νταρίντα από την πάσα του Σουλεϊμάνοφ στην αντεπίθεση.

Ήταν η στιγμή που θα μπορούσε να γίνει το 1-2 και να έρθουν όλα τούμπα αλλά δεν έγινε και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αντέδρασε άμεσα με δύο αλλαγές: Έξω οι Μασούρας και Σολμπάκεν, μέσα οι Μπιέλ και Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι να βγαίνει μπροστά μετά τον αιφνιδιασμό που δέχθηκε και τελικά δεν άργησε να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Στο 62′ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά πέτυχε ακόμη ένα γκολ για το 2-1, για να ακολουθήσει το 3-1, στο 70′, ξανά από τον Μαροκινό φορ, αυτή τη φορά με πλασέ μετά το γύρισμα του Ροντινέι από δεξιά. Το παιχνίδι είχε, πλέον, κριθεί αφού οι Κίτρινοι δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά οι Ερυθρόλευκοι, για τους οποίους αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Ρέτσος, δεν σταμάτησαν εκεί.

Στο 83′ ο Μπιέλ, έχοντας χώρο στη διάθεσή του, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γιόβετιτς που νίκησε τον Κουέστα για το 4-1 με το πρώτο του γκολ μέσα σε αποθέωση. Αποθέωση που θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη στο 90′, όταν ο Ολυμπιακός πήρε πέναλτι για χέρι του Ζαμόρα σε γύρισμα του Ροντινέι, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την εκτέλεση του Φορτούνη.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (78′ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74′ Ορτέγκα), Καμαρά, Έσε, Μασούρας (55′ Μπιέλ), Φορτούνης, Σολμπάκεν (55′ Ποντένσε), Ελ Κααμπί (78′ Γιόβετιτς).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (37′ Βέλεθ), Ματαρίτα, Βερστράτε (86′ Ζουλ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (71′ Ζαμόρα), Οντουμπάτζο (46′ Πάρντο), Μενέντες (71′ Κάρλσον), Μορόν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact