ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε με 4-0 από τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος υποχρέωσε τον δικέφαλο στην βαρύτερή του ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα με 4-0. Τραγικοί οι παίκτες του Αναστασιάδη έμειναν για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και αποχαιρετούν οριστικά τον τίτλο.

Καλύτερο ντεμπούτο αποκλείεται να είχε ονειρευτεί ο Νίκος Νιόμπλιας! Στο πρώτο του ματς στον πάγκο του Ατρόμητου ο Έλληνας τεχνικός νίκησε κατά κράτος τον Άγγελο Αναστασιάδη, φτάνοντας στο εμφατικό 4-0, το οποίοι αποτυπώνει πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Παράτησαν το ματς οι παίκτες του δικεφάλου μετά το 1-0 και την αποβολή του Αθανασιάδη και το πλήρωσαν με τέσσερα γκολ παθητικό. Φατναστικά γκολ από Ούμπιδες και Ναπολεόνι, σκόραν επίσης οι Δημούτσος και Κατσουράνης.

Α’ Ημίχρονο: Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ματς και έφτιαξε την μεγάλη ευκαιρία νωρίς με τον Περέιρα να σουτάρει και τον Γκορμπούνοφ να λέει «όχι» (8′). Το πρώτο 25λεπτο πέρασε με τον δεικέφαλο να επιτίθεται έχοντας κερδίσει την κατοχή, αλλά χωρίς να είναι καλός στην τελική προσπάθεια. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος έψαχνε την κόντρα και λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνος με την αντεπίθεση του ΜΑρσελίνιο. Στο 26′ ο Ρατς εκτέλεσε φάουλ κι ο Κόστα που είχε προοωθηθεί δεν μπόρεσε να αλλάξει τροχιά στην μπάλα, ενώ στο 35′ το αδύναμο σουτ του Σαλπιγγίδη κατέληξε στηνν αγκαλιά του Γκορμπούνοφ. Ο Δημούτσος απείλησε για τον Ατρόμητο με αδύναμο σουτ στο 36′ και ο ίδιος παίξτης μερικά λεπτά αργότερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Η σέντρα του Κιβρακίδη βρήκε τον μέσο του Ατρόμητου αφύλαχτο μέσα στην περιοχή, αυτός είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει με το κεφάλι και με άψογη κεφαλιά να νικήσει τον Ιτάνζ (39′). Ο Ατρόμητος συμπεριλήφθηκε αυτόματα στο γκρουπ των ομάδων που έχουν «πληγώσει» την άμυνα του ΠΑΟΚ δίνοντάς του την κατοχή. Αμέσως μετά ο Αθανασιάδης που ήδη είχε μία κίτρινη πάτησε τον Πίτου Γκαρσία με τον Αρετόπουλο να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη. Μάλιστα, το κακό παραλίγο να τριτώσει για τον ΠΑΟΚ πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Στις καθυστερήσεις ο Ναπολέονο έπιασε το διαγώνιο σουτ υποχρεώνοντας τον Ιτάνζ σε μεγάλη επέμβαση. Με 1-0 εις βάρος του και αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά εύκολο έργο είχε στο δεύτερο μέρος.

Β’ Ημίχρονο: Από το 51′ που ο Ούμπιδες σκόραρε το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου το ματς δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική. Η πάσα του Μαρσελίνιο ήταν εξαιρετική, όπως και το δυνατό τελείωμα του Αργεντινού για να κλειδώει το ματς ο Ατρόμητος, ο οποίος συνέχισε να περιμένει και να ψάχνει τους μεγάλους κενούς χώρους που άφηνε ο ΠΑΟΚ. Ο Ναπολεόνι στο 69′ σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις (τρεις με δύο) σούταρε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ιτάνζ, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ατρόμητος θα έβρισκε κι άλλες τέτοιες φάσεις. Από το σουτ του Κούρου ο Ιτάνζ απέκρουσε ασταθώς και ο Κατσουράνης σε κενή εστία πλήγωσε τη παλιά του ομάδα για το 3-0 στο 72′. Ο Ατρόμητος είχε στήσει πάρτυ και οι φίλοι του ΠΑΟΚ σιγά σιγά αποχωρούσαν από την κερκίδα. Το υπέροχο τέρμα του ΝΑπολεόνι σφράγισε έναν θρίάμβο για τον Ατρόμητο και παράλληλα το ονειρεμένο ντεμπούτο του Νίκου Νιόμπλια.

Που κρίθηκε: Τα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ, τα οποία αποτέλεσαν και τον κατήφορο της ομάδας του Αναστασιάδη, έδειχναν ξεκάθαρα πόσο εύκολο είναι να αποσυνθέσεις την ομάδα του δικεφάλου. Της δίνεις χώρο και χτυπάς στην κόντρα. Δεν έκανε κάτι παραπάνω ο Ατρόμητος που πρόσεξε αρχικά τα νότα του στην επιθετική έξαρση του ΠΑΟΚ, κι αφού τον βρήκε μπόσικο χτύπησε στην κόντρα. Για τους χώρους στην΄άμυνα του δικεφάλου, ευθύνεται και η αποβολή του Αθανασιάδη. Ωστόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης θα μπορούσε να είχε βρει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού μετά τα όσα έχουν προηγηθεί με τον ΠΑΟΚ να αναλώνεται σε ένα ανούσιο επιθετικό παιχνίδι.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Χαβιέ Ουμπίδες ήταν ο κορυφαίος του Ατρόμητου με ένα γκολ και αμέτρητη συνεισφορά στο επιθετικό παιχνίδι των Περιστεριωτών.

Η σφυρίχτρα: Ελέγχεται μόνο για την πρώτη κίτρινη στον Αθανασιάδη. Στην συγκεκριμένη φάση δεν βοηθά το ριπλέι. Η δεύτερη ήταν ο ορισμός της κίτρινης. Κατά τ’ άλλα οι αποφάσεις του Αρετόπουλου και των βοηθών του ήταν σωστές.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Δημούτσος (66′ Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (79′ Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (65′ Αγκουαζί)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (73′ Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Κάτσε, Περέιρα (86′ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (56′ Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης

Γκολ: 39′ Δημούτσος, 51′ Ούμπιδες, 72′ Κατσουράνης, 77′ Ναπολεόνι

Κάρτες: 13′ Κατσουράνης , 26′ Κούρος, 31′ και 42′ Αθανασιάδης,

Αποβολές: 42′ Αθανασιάδης

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact