ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας θα παίξει σε ταινία -Θα υποδυθεί τον εαυτό του

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται σύντομα να γίνει ο πρώτος Ποντίφικας που θα πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφική ταινία, υποδυόμενος τον εαυτό του, με τίτλο «Beyond the Sun» (Πέρα από τον Ήλιο).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάπας είχε ουσιαστικά ο ίδιος την ιδέα αυτής της ταινίας, όταν σκέφτηκε ότι χρειαζόταν ένα μέσο για να απευθυνθεί στα παιδιά και να μεταδώσει το μήνυμα της Εκκλησίας που ηγείται.
Έτσι σύντομα απευθύνθηκε στην χολιγουντιανή εταιρεία παραγωγής «AMBI Pictures» που δημιουργήθηκε το 2013 από τους Ιταλούς στην καταγωγή Αντρέα Ιερβολίνο και Μόνικα Μπακάρντι.
Η εταιρεία όπως ανακοινώνει και στην ιστοσελίδα της «δέχθηκε με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη της πρόταση του Ποντίφικα και την συμμετοχή τους στην ταινία. Αυτή δεν είναι απλά μια ταινία για εμάς. Είναι ένα μήνυμα.».
Ο ένας εκ των δυο ιδρυτών της κινηματογραφικής εταιρείας, ο Ιερβολίνο βρίσκει ξανά την ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον καλλιτεχνικό του δρόμο, σε μια ακόμη σύμπτωση. Ο Ιερβολίνο ξεκίνησε να γυρνά τα πρώτα του ταινιάκια όταν ήταν μόλις 15 ετών μαθητής και ο τοπικός ναός στην περιοχή που διέμενε του επέτρεψε να πραγματοποιήσει λήψεις εντός της εκκλησίας για ένα πρότζεκτ του σχολείου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το φιλμ που θα παρουσιάζει παιδιά, ως τους 12 αποστόλους, να αναζητούν τον Ιησού, θα ολοκληρώνεται με έναν επίλογο από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο που θα λέει στα παιδιά που και πως να «βρουν» τον Χριστό. 
Τα έσοδα από την ταινία θα διατεθούν εξολοκλήρου στις οργανώσεις «El Almendrο» και «Los Hogares de Cristo » της Αργεντινής, τόπο καταγωγής του Ποντίφικα, οι οποίες και παρέχουν στήριξη και προγράμματα σε αποκλεισμένα παιδιά.
Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Ιταλία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact