ΚΟΣΜΟΣ

O πιο σφοδρός τυφώνας της 60ετίας στην Ιαπωνία είναι έτοιμος να «χτυπήσει» το Τόκιο

o Χαγκίμπις πλησιάζει σήμερα την Ιαπωνία

Ο ισχυρός τυφώνας Χαγκίμπις πλησιάζει σήμερα την Ιαπωνία, απειλώντας να πλήξει την πρωτεύουσα της χώρας με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και το δίκτυο του μετρό και να προκληθούν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι.

Ο Χαγκίμπις, που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει αύριο το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, ενώ έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που ένα από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η καταιγίδα μπορεί να είναι η ισχυρότερη που πλήττει το Τόκιο από το 1958 και ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλα κύματα και πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

«Ο τυφώνας θα μπορούσε να φέρει βροχοπτώσεις και ανέμους ρεκόρ», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έδωσε εντολή στους υπουργούς του να κάνουν τα μέγιστα για την προστασία των πολιτών. Αξιωματούχοι στην περιοχή Τσίμπα, στα ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, είπαν στον κόσμο να έχει προμήθειες σε τρόφιμα και νερό για τρεις ημέρες.

Σε κάποια σούπερ μάρκετ εξαντλήθηκαν τα εμφιαλωμένα νερά και οι μπαταρίες. Οι χρήστες του Twitter ανέβασαν φωτογραφίες από άδεια ράφια και έδιναν συμβουλές για το πώς να προετοιμαστεί κανείς για προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση. Σε πολλά από τα πάνω από 30.000 σπίτια, που καταστράφηκαν από τον τυφώνα στην Τσίμπα τον περασμένο μήνα, δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί η οι ζημιές.

Οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, προσθέτοντας ότι ο κατατακτήριος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, πριν τη διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο σούπερ τυφώνας που πλησιάζει έχει ήδη οδηγήσει στην ακύρωση δύο αγώνων ράγκμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου αύριο, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί ο κυριακάτικος αγώνας Ιαπωνίας-Σκοτίας.

Η αεροπορική εταιρία ANA Holdings ακύρωσε όλες τις πτήσεις εσωτερικού από και προς τα δύο βασικά αεροδρόμια του Τόκιο από σήμερα το απόγευμα. Η ίδια εταιρία και η ανταγωνίστριά της Japan Airlines ακύρωσαν κάποιες πτήσεις από και προς αεροδρόμια που εξυπηρετούν τις πόλεις Οσάκα και Ναγκόγια. Οι περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται από και προς αυτά τα αεροδρόμια θα ακυρωθούν αύριο, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δύο εταιριών.

Οι εταιρίες διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου ανακοίνωσαν ότι θα ανασταλούν τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Τόκιο και της Ναγκόγια στην κεντρική Ιαπωνία καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια μεταξύ της Ναγκόγια και της Οσάκα στη δυτική Ιαπωνία από αύριο το πρωί. Κλειστές αναμένεται να παραμείνουν και οι περισσότερες γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου και του μετρό στο Τόκιο

Η Tokyo Disneyland ανακοίνωσε ότι αύριο θα μείνει κλειστό το θεματικό της πάρκο, στην πρώτη αναστολή λειτουργίας του λόγω καιρικών συνθηκών από τη χιονοθύελλα του 1984. Ο κολοσσός του λιανεμπορίου Seven & I Holdings ανακοίνωσε ότι θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματά του στη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο. Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, πιθανόν να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού στη νήσο Χονσού αύριο και μεθαύριο, Κυριακή, καθώς και καταρρακτώδεις βροχές, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κατολισθήσεις. Το 1958 ο τυφώνας Ίντα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact