ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του AfD για Χίτλερ και Ναζί: Είναι μια «κουτσουλιά» της επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας

«Μόνο όποιος αναγνωρίζει την ιστορία, έχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον»

Έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές έχει προκαλέσει η απόπειρα του Προέδρου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) να σχετικοποιήσει την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στην Γερμανία, περιγράφοντάς την ως «κουτσουλιά» στη μεγάλη και ένδοξη ιστορία της Γερμανίας.

«Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας», δήλωσε ο κ. Γκάουλαντ στο Ομοσπονδιακό Συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος χθες Σάββατο στο Τίρινγκεν, αναγνωρίζοντας προηγουμένως τις ευθύνες των Γερμανών γα τον εθνικοσοσιαλισμό την περίοδο 1933-1945.

«Μόνο όποιος αναγνωρίζει την ιστορία, έχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον. Ναι, αναγνωρίζουμε την ευθύνη για τα 12 χρόνια», δήλωσε, για να συνεχίσει: «Έχουμε μια ένδοξη ιστορία – και αυτή, αγαπητοί φίλοι, διήρκησε περισσότερο από τα αναθεματισμένα 12 χρόνια».

«Πενήντα εκατομμύρια θύματα στον παγκόσμιο πόλεμο, Ολοκαύτωμα, καθολικός πόλεμος – και όλα αυτά να τα χαρακτηρίζεις ως μια κουτσουλιά, αυτό είναι χαστούκι στο πρόσωπο των θυμάτων και υποβάθμιση αυτών τα οποία έγιναν στο όνομα της Γερμανίας», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην τηλεόραση της Welt, ενώ ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μάρκο Μπούσμαν έγραψε στο Twitter: «Ο Γκάουλαντ πάλι κατεβαίνει κι άλλο επίπεδο. Ο Χίτλερ είναι συνώνυμο μεταξύ άλλων της δολοφονίας έξι εκατομμυρίων Εβραίων. Πώς μπορείς να το αποκαλέσεις αυτό μια κουτσουλιά της ιστορίας;».

Στις δηλώσεις του επικεφαλής της AfD αντέδρασε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και η Διεθνής Επιτροπή Άουσβιτς: «Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ είναι ανυπόφορες και αναξιοπρεπείς. Για τους επιζήσαντες του Άουσβιτς αυτές οι εν ψυχρώ, υπολογισμένες και προκλητικές δηλώσεις του είναι αηδιαστικές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Κρίστοφ Χόιμπνερ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact