ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του AfD για Χίτλερ και Ναζί: Είναι μια «κουτσουλιά» της επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας

«Μόνο όποιος αναγνωρίζει την ιστορία, έχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον»

Έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές έχει προκαλέσει η απόπειρα του Προέδρου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) να σχετικοποιήσει την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στην Γερμανία, περιγράφοντάς την ως «κουτσουλιά» στη μεγάλη και ένδοξη ιστορία της Γερμανίας.

«Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας», δήλωσε ο κ. Γκάουλαντ στο Ομοσπονδιακό Συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος χθες Σάββατο στο Τίρινγκεν, αναγνωρίζοντας προηγουμένως τις ευθύνες των Γερμανών γα τον εθνικοσοσιαλισμό την περίοδο 1933-1945.

«Μόνο όποιος αναγνωρίζει την ιστορία, έχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον. Ναι, αναγνωρίζουμε την ευθύνη για τα 12 χρόνια», δήλωσε, για να συνεχίσει: «Έχουμε μια ένδοξη ιστορία – και αυτή, αγαπητοί φίλοι, διήρκησε περισσότερο από τα αναθεματισμένα 12 χρόνια».

«Πενήντα εκατομμύρια θύματα στον παγκόσμιο πόλεμο, Ολοκαύτωμα, καθολικός πόλεμος – και όλα αυτά να τα χαρακτηρίζεις ως μια κουτσουλιά, αυτό είναι χαστούκι στο πρόσωπο των θυμάτων και υποβάθμιση αυτών τα οποία έγιναν στο όνομα της Γερμανίας», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην τηλεόραση της Welt, ενώ ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μάρκο Μπούσμαν έγραψε στο Twitter: «Ο Γκάουλαντ πάλι κατεβαίνει κι άλλο επίπεδο. Ο Χίτλερ είναι συνώνυμο μεταξύ άλλων της δολοφονίας έξι εκατομμυρίων Εβραίων. Πώς μπορείς να το αποκαλέσεις αυτό μια κουτσουλιά της ιστορίας;».

Στις δηλώσεις του επικεφαλής της AfD αντέδρασε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και η Διεθνής Επιτροπή Άουσβιτς: «Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ είναι ανυπόφορες και αναξιοπρεπείς. Για τους επιζήσαντες του Άουσβιτς αυτές οι εν ψυχρώ, υπολογισμένες και προκλητικές δηλώσεις του είναι αηδιαστικές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Κρίστοφ Χόιμπνερ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact