ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο πρωθυπουργός κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία»

Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα στο χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Βλασταράκος αναλυτικά ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

Επίσης ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.

«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι το αίτημά τους είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, τους ορεινούς τόπους και τις πόλεις.

«Θεωρώ πολύ θετικό που ο πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά», τόνισε ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προσλήψεις.

Από την πλευρά των οδοντιάτρων ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης δήλωσε ότι η οδοντιατρική είναι εκτός ΕΟΠΥΥ και αυτό συζήτησαν με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Κατσίκης είπε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ώστε να συμπεριληφθεί η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΥΥ ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να έχει οδοντιατρική περίθαλψη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις οι οποίες τώρα δεν υπάρχουν.

«Αυτό ο πρωθυπουργός το είδε με καλό μάτι και είπε ότι “θα το προσπαθήσω”», πρόθεσε ο κ. Κατσίκης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact