ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Ψηλός» ή «Βέλγος» και ο «Μαλλιάς» ήταν οι αρχηγοί των εκβιαστών -Η ομάδα είχε τιμοκατάλογο για τους ξυλοδαρμούς

Προστασία, ξυλοδαρμοί κατά παραγγελία, μπράβοι-συνοδοί για πρεστίζ ήταν μερικές μόνο από τις… παροχές των εκβιαστών που συνέλαβαν αστυνομικοί.

Τα μέλη των δύο οργανώσεων είχαν παρατσούκλια για να μην εντοπιστούν, ενώ είχαν απλώσει τη δράση τους σε τομείς της Αττικής.

Στην πρώτη ομάδα ,αρχηγός ήταν ο επονομαζόμενος «Ψηλός» ή «Βέλγος»  59 ετών με υπαρχηγό τον «Μαλλιά» 51 ετών και στην δεύτερη αρχηγός και υπαρχηγός ήταν δυο Έλληνες αδέλφια 51 και 47 ετών. Η πρώτη παρείχε «προστασία» σε καταστήματα στις περιοχές Γκάζι, Κεραμικού, Βοτανικού, Αγ. Παντελεήμονα, Κυψέλης, Γκύζη, Εξαρχείων, Παγκρατίου, Καισαριανής, Αμπελοκήπων, Συντάγματος, Κολωνακίου, Καλλιθέας, Μεταμόρφωσης και Περιστερίου. Η δεύτερη ομάδα  παρείχε «προστασία» σε καταστήματα στις περιοχές Κεραμικού, Γκάζι, Πατησίων, Κολωνακίου, Μεταξουργείου, Συντάγματος, Γλυφάδας, Ψυρή, Λυκόβρυσης, Π. Φάληρου, Ασπρόπυργου, Κηφισιάς, Άνοιξης, Ν. Ερυθραίας, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Κυψέλης και Πειραιά.

Οι δύο συμμορίες εκβιαστών είχαν μοιράσει την Αττική σε τομείς, ενώ είχαν εξαπλωθεί σε… διευθετήσεις διαφορών, σε συνοδείες ποδοσφαιρικών παραγόντων για ενδυνάμωση του πρεστίζ τους και σε ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία.
Επίσης διευθετούσαν διαφορές τρίτων προσώπων και …προέβαιναν σε σωματικές βλάβες κατά παραγγελία και με συγκεκριμένο τιμολόγιο! Το απλό σπάσιμο χεριού είχε άλλη τιμή και όσο μεγαλύτερη η παραμονή του θύματος στο νοσοκομείο τόσο αυξανόταν η ταρίφα τους!.
Σημαντικό ρόλο στη δράση των συμμοριών είχαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. της Δυτικής Αττικής, ένας από τους οποίους συνελήφθη και ο άλλος αναζητείται.    

Από 200 έως 2.500 ευρώ προστασία πλήρωναν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων 
Οι συλληφθέντες «παρείχαν προστασία» σε τουλάχιστον 61 καταστήματα της Αττικής και οι ιδιοκτήτες ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν από 200 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως για προστασία. 

Συνελήφθησαν 19 μέλη των οργανώσεων εκ των οποίων 16 Έλληνες , ένας Αλβανός και ένας Ουκρανός, ενώ αναζητούνται 11 επιπλέον άτομα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε μικρός αριθμός οπλισμού, ένα μπαστούνι στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε ξίφος, μικροποσότητα κοκαΐνης, 26 κινητά τηλέφωνα, 20 αμπούλες με αναβολικά. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώθηκε σε

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact