ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρέντσι ενισχύει τη Γένοβα

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δυο δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών μετά τις πλημμύρες της Γένοβας.

Πρόκειται για ποσό που είχε ήδη εγκριθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να διατεθεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Ο Ρέντσι με την παρέμβασή του αυτή προσπάθησε να απαντήσει και στις εκκλήσεις για άμεση οικονομική στήριξη, οι οποίες φθάνουν από κατοίκους και εμπόρους της Γένοβας, τρεις ημέρες μετά τις μεγάλες πλημμύρες που κόστισαν την ζωή σε έναν νοσοκόμο 57 ετών και προκάλεσαν υλικές ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική προστασία της Ιταλίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι τα μεσάνυχτα, λόγω της συνέχισης των βροχοπτώσεων τόσο στην Γένοβα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Λιγουρίας.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αμφισβήτησαν ηχηρά χθες το δήμαρχο της πόλης Μάρκο Ντόρια ζητώντας την παραίτησή του, λόγω της ελλιπούς και αναποτελεσματικής αντιμετώπισης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ημερών.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων δεν έχουν ολοκληρωθεί, λόγω σειράς προσφυγών και γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των χειμάρρων της Γένοβας και των προγραμματισμένων παρεμβάσεων για την διαπλάτυνση των τελευταίων χιλιομέτρων της όλης πορείας τους, πριν από την εκβολή στην θάλασσα.

Χθες και σήμερα μεγάλο μέρος των οργανωμένων φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας Genoa βοήθησε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας, στο δύσκολο έργο του καθαρισμού των δρόμων, εμπορικών επιχειρήσεων και ισόγειων σπιτιών της πόλης από τα νερά και τις λάσπες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact