ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρέντσι ενισχύει τη Γένοβα

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δυο δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών μετά τις πλημμύρες της Γένοβας.

Πρόκειται για ποσό που είχε ήδη εγκριθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να διατεθεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Ο Ρέντσι με την παρέμβασή του αυτή προσπάθησε να απαντήσει και στις εκκλήσεις για άμεση οικονομική στήριξη, οι οποίες φθάνουν από κατοίκους και εμπόρους της Γένοβας, τρεις ημέρες μετά τις μεγάλες πλημμύρες που κόστισαν την ζωή σε έναν νοσοκόμο 57 ετών και προκάλεσαν υλικές ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική προστασία της Ιταλίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι τα μεσάνυχτα, λόγω της συνέχισης των βροχοπτώσεων τόσο στην Γένοβα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Λιγουρίας.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αμφισβήτησαν ηχηρά χθες το δήμαρχο της πόλης Μάρκο Ντόρια ζητώντας την παραίτησή του, λόγω της ελλιπούς και αναποτελεσματικής αντιμετώπισης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ημερών.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων δεν έχουν ολοκληρωθεί, λόγω σειράς προσφυγών και γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των χειμάρρων της Γένοβας και των προγραμματισμένων παρεμβάσεων για την διαπλάτυνση των τελευταίων χιλιομέτρων της όλης πορείας τους, πριν από την εκβολή στην θάλασσα.

Χθες και σήμερα μεγάλο μέρος των οργανωμένων φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας Genoa βοήθησε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας, στο δύσκολο έργο του καθαρισμού των δρόμων, εμπορικών επιχειρήσεων και ισόγειων σπιτιών της πόλης από τα νερά και τις λάσπες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact