ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαλβίνι αποκάλεσε ηλίθιους τους οπαδούς της Λάτσιο που υμνούσαν τον Μουσολίνι

Το πανό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον αθλητικό και πολιτικό κόσμο της γειτονικής χώρας

Περίεργα συναισθήματα δημιούργησε στην Ιταλία η κίνηση των οπαδών της Λάτσιο να αναρτήσουν πανό στο Μιλάνο, πριν την επαναληπτική αναμέτρηση της ομάδας τους για το Κύπελλο, με το οποίο υμνούσαν τον Μπενίτο Μουσολίνι. Επίσης, φώναξαν και συνθήματα υπέρ του Ντούτσε, ως μια αντίδραση στην απόφαση της Ομοσπονδίας να απαγορευτούν τα πολιτικού περιεχομένου μηνύματα στα γήπεδα.

Το πανό έγραφε «Ζήτω ο Μπενίτο Μουσολίνι» και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο στον αθλητικό όσο και στον πολιτικό κόσμο της γειτονικής χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε αυτούς που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση ηλίθιους.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε φυσική και λεκτική βία. Ευχαριστώ την Αστυνομία που παρακολουθεί την κατάσταση προσεκτικά. Το ποδόσφαιρο πρέπει για ακόμη μια φορά να αποτελέσει αφορμή για χαρές και ανταγωνισμό, όχι για μάχες. Έδωσα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους 14 ηλίθιους, οι οποίοι αντί να έχουν ως στόχο την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα, γύριζαν το Μιλάνο με στόχο να προκαλέσουν αναστάτωση».

Πάντως, οι ultras που φαίνονται στα βίντεο να υμνούν τον Ντούτσε και να χαιρετούν φασιστικά είναι παραπάνω από 14, όπως ανέφερε ο Σαλβίνι, ωστόσο δεδομένα είναι μικρό ποσοστό σε σχέση με τους περίπου 4.000 λατσιάλι που μετέβησαν στη Λομβαρδία για να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς κόντρα στη Μίλαν και τη νίκη-πρόκριση της ομάδας τους με 1-0 (0-0 το πρώτο ματς).

Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό συνεχίζονται, καθώς η Αστυνομία του Μιλάνου σε συνεργασία με τους συνάδελφούς τους στη Ρώμη και τον εισαγγελέα Αλμπέρτο Νόμπιλι, προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact