ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σουλτάνος προειδοποιεί: «Προκαλείτε – Αποστρατικοποιείστε τα νησιά»

Δηλώσεις της συνέντευξης του υπουργού Άμυνας του Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ, στην εφημερίδα Aksam, αναμετέδωσε ο ΣΚΑΙ. Στη συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επιτίθεται στην Ελλάδα για τις στρατικοποιήσεις των νησιών και τη δείχνει ως χώρα με επεκτατικές στάσεις.

«Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά. Οι Έλληνες στρατικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης.

Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στη εφημερίδα.

Ο Ακάρ μίλησε μεταξύ άλλων και για τις παρανομίες των Ελλήνων που προσπαθούν με υπόγειους τρόπους να καλύψουν αναφέροντας τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τις κινήσεις υπονόμευσης της Τουρκίας.

«Tώρα στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας πως “τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία”. Βλέπουν όνειρα. Δεν έχουμε ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια. Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογο του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact