ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Στουρνάρας συνεχίζει να σκέφτεται σαν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου»

Α. Καλύβης: Υπερασπίζεται μια πολιτική που κατέστρεψε τη χώρα

Έντονη κριτική ασκεί ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος προγράμματος οικονομικής πολιτικής, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Σε δήλωσή του, του καταλογίζει ότι «συνεχίζει να σκέφτεται περισσότερο σαν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου και να υπερασπίζεται μια πολιτική η οποία κατέστρεψε τη χώρα και την κοινωνία και η οποία αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό». Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι «καλό θα ήταν, ο κος Στουρνάρας, να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος  και με τις -πολιτικής σκοπιμότητας-  κινήσεις της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας ενάντια στη χώρα μας».

Ο κ. Καλύβης υποστηρίζει ότι τα υπογραφόμενα από τον κ. Στουρνάρα συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης για τη νομισματική πολιτική «δίνουν την εντύπωση ότι συνδράμει και ο ίδιος σε μια προσπάθεια που αναπτύσσεται διεθνώς και στη χώρα μας να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός και να πιεστεί η κυβέρνηση να υπογράψει άρον-άρον μια συμφωνία, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, στο όνομα του να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα». Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ, αναφέρει ότι «εκείνο που δεν θέλει να καταλάβει ο κος Στουρνάρας είναι ότι τα χειρότερα έχουν ήδη επισυμβεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας και με την δική του συνδρομή».

«Η  Ελλάδα», συνεχίζει, «δεν θα γίνει μια φτωχή χώρα όπως επισημαίνει διότι είναι ήδη μια φτωχή χώρα με μια εξαντλημένη οικονομία και κοινωνία  από τις πολιτικές των μνημονίων , κατάσταση από την οποία προσπαθεί με τεράστιες δυσκολίες η ελληνική κυβέρνηση να απεμπλέξει τη χώρα  και γι αυτό χρειάζεται μια  προωθητική συμφωνία που να δίνει λύση και προοπτική στη χώρα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact