ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Γονέων του Κολλεγίου Ψυχικού κατά του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά

Ανακοίνωση κατά του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων Ι.Β. & Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, επικρίνοντας τη στάση του απέναντί τους, αλλά και το νεό νομοσχέδιο.

Ο Σύλλογος του Κολλεγίου επισημαίνει ότι ο κ. Μπαλτάς δεν δέχθηκε τις προτάσεις, ενώ, καλεί το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί γονείς, Τα παιδιά του ΙΒ & Γενικού Λυκείου έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρές δοκιμασίες από το αποτέλεσμα των οποίων θα κριθεί η περαιτέρω ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εξέλιξη. 
Στη χώρα μας υπήρχε ανέκαθεν ένα ιδιαίτερα μη βοηθητικό πλαίσιο από το Υπουργείο Παιδείας. Για τον λόγο αυτό δεκαετίες τώρα, το θεσμικό Όργανο εκπροσώπησης των Γονέων είχε μόνιμη συνεργασία με όλους τους προηγούμενους Υπουργούς σε επίπεδο αμβλύνσεων των δυσκολιών που το ίδιο το κράτος κάθε φορά επινοούσε. Η συνεργασία αυτή είναι θεσμοθετημένη και υποστηρίζεται νομοθετικά. Για να προστατεύσουμε την συνεργασία αυτή ποτέ δεν δημοσιοποιήσαμε ποτέ τα θετικά ή τις αγκυλώσεις συγκεκριμένων υπουργών. 
Ο υπουργός της νέας κυβέρνησης είναι ο μόνος που αρνήθηκε να δεχθεί έστω τις προτάσεις μας! Το νομοσχέδιο που έχει υποβάλλει προς ψήφιση η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, διαλύει την Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. 
Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε έντονα τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και αποφασίζουμε: 
α) Να καλέσουμε τα Μέλη μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί Σήμερα το απόγευμα στις 7:00 στο κλειστό Γυμναστήριο «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» (Βασιλίσσης Όλγας 8 & Π.Κυριακού) στο Μαρούσι, κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. 
β) Ο Πρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος να επιδόσουμε γραπτό καταδικαστικό ψήφισμα στο γραφείο του Υπουργού. 
γ) Δυναμώνοντας τη φωνή μας ζητούμε από τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων του Δημοτικού Κ.Ψ. και Γυμνασίου Κ.Ψ. αντίστοιχα, να παρευρεθούμε στην αποψινή διαμαρτυρία και να επιδόσουμε ψήφισμα που θα αναφέρει: «Οι Σύλλογοι Γονέων Δημοτικού, Γυμνασίου, Ι.Β. και Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού καταδικάζουμε έντονα τον αρμόδιο Υπουργό για κάθε προσπάθεια αποδόμησης της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας και καλούμε τα Μέλη μας σε κινητοποιήσεις».
Για το Διοικητικό Συμβούλιο, 
Γιάννης Κάραλης – πρόεδρος ΔΣ , 
Έφη Χρόνη – Έρωτα Γενική Γραμματεύς, 
Λουδ. Σεΐδας- Α΄ Αντιπρόεδρος , 
Άννα Μπήρου-Νάζου Β΄ Αντιπρόεδρος, 
Νίκ. Γιαννούτσος- Ταμίας, 
Μωρίς Μπαρούχ – Μέλος ΔΣ, 
Αντιόπη Σαγανά- Μέλος ΔΣ»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact