ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμφίπολης ασκεί κριτική στην «Αυγή»

«Θεωρούμε ότι η εφημερίδα, προσπαθώντας να καυτηριάσει την επικοινωνιακή τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά, υποπίπτει στο ίδιο σφάλμα» αναφέρει Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αμφίπολης, σε ανάρτηση της στο facebook της ΕΡΑ Σερρών.

Η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αμφίπολης, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα facebook της ΕΡΑ Σερρών, έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο, κατά την οποία, η κυβέρνηση και η χώρα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα, με έκπληξη είδαμε και διαβάσαμε στην «Αυγή» της Κυριακής, στην πρώτη (!!) σελίδα, πρώτο (!!) θέμα, άρθρο που αφορά στην ανασκαφή στην Αμφίπολη…

Θεωρούμε ότι η συντάκτρια και η εφημερίδα, προσπαθώντας να καυτηριάσει την επικοινωνιακή τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά, υποπίπτει στο ίδιο σφάλμα. Εφόσον η έρευνα συνεχίζεται, οι επιστήμονες/ισσες αρχαιολόγοι δικαιούνται να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, χωρίς παρεμβάσεις με πολιτικές σκοπιμότητες, όπως είδαμε να συμβαίνει στο παρελθόν, έτσι ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτό που θέλουμε να θυμίσουμε, όμως, είναι ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, που πήρε δημοσιότητα το θέμα της ανασκαφής, όπως εκφράστηκε και από τις τοπικές οργανώσεις αλλά και από βουλευτές-τριες και εκπροσώπους του τμήματος Πολιτισμού (Αφρ. Σταμπουλή, Α. Χατζησοφιά κ.λπ) είναι ότι, ανεξάρτητα από την ταυτότητα των ενταφιασμένων, το μνημείο θεωρείται πολύ σημαντικής αρχαιολογικής αξίας και είναι κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας μεγάλης ιστορικής περιοχής, που αξίζει να αναδειχθεί στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδίου ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη, που επισκέφτηκε την περιοχή λίγους μήνες αργότερα.
 
Ζητάμε, λοιπόν, να παραμείνει αυτή η κατεύθυνση της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού και σύμφωνη με αυτή να είναι η προβολή του ζητήματος από το επίσημο έντυπο του κόμματος» καταλήγει η σημερινή ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Αμφίπολης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact