ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα….

Το σόου συνεχίζετε και σήμερα.

Μόνο τα τανκ και οι πύραυλοι λείπουν από το πεδίο μάχης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά από τον «αποκεφαλισμό» του Στέφανου Τζουμάκα η καινούργια εβδομάδα ξημέρωσε με ακόμη μία αποχώρηση –οικιοθελή αυτή τη φορά– από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου που σε μία μακροσκελή επιστολή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του κόμματος για τοξικότητα.

Για όσους ξέρουν το οικοσύστημα της Κουμουνδούρου η «εθελούσια έξοδος» του Στ. Κούλογλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μόλις πριν από λίγες ημέρες σε τηλεοπτική συνέντευξή του (στο ACTION 24) ο δημοσιογράφος-ευρωβουλευτής είχε εκφραστεί σκληρά για όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «εικόνα παρακμής», για διατυπώσεις «τυχοδιωκτικές» και «ασόβαρες», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη» κι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει από ήττα σε ήττα».

Το πρόβλημα είναι ότι κάτι η αποπομπή Τζουμάκα, κάτι οι φιλελεύθερες απόψεις που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον ΣΕΒ, κάτι οι παιδικές δικαιολογίες για τα όσα έγραφε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο 24χρονος Στέφανος δημιουργούν απανωτά προβλήματα στον 34χρονο Κασσελάκη προκαλώντας ντόμινο αντιδράσεων από άλλα στελέχη.

Το Σάββατο ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι τον καιρό της πανδημίας έβγαινε ο Π. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα και ο Σφακιανός του απάντησε μέσω facebook ότι είναι «άσχετος» και «ανεπάγγελτος».

Σήμερα Δευτέρα ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη χειρότερη στιγμή του από τότε που δημιουργήθηκε και πέταξε τη βόμβα ότι αν στις ευρωεκλογές η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή «μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο» προαναγγέλλοντας εν πολλοίς τη δημιουργία νέου κόμματος στις ευρωεκλογές.

Ακόμη και ο Νίκος Φίλης έχει σπάσει την ανακωχή με τον νέο πρόεδρο και άρχισε τη… χερσαία αντεπίθεση λέγοντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι με όσα λέει ο Κασσελάκης «δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα κόμμα της Αριστεράς, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» και πως σε ό,τι τον αφορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα ηγεσίας και λειτουργίας του κόμματος.

Για την ώρα από την… κασσελακική όχθη του Ρουβίκωνα δεν σχολιάζουν τις υπόλοιπες δηλώσεις αλλά μένουν στην αποχώρηση Κούλογλου ζητώντας από τον τέως πλέον ευρωβουλευτή «να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε» διαρρέοντας μέσω κύκλων ότι ο Στ. Κούλογλου έχει πολλές φορές στο παρελθόν αμφισβητήσει δημόσια και κρίσιμες στιγμές τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του το απέκλεισε ο Στ. Κούλογλου διευκρινίζοντας ότι δεν είναι σε επαφές με άλλο κόμμα, μη αποκλείοντας ωστόσο την κάθοδό του στις ευρωεκλογές του ’24 «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact