ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, υπέγραψε, την Πέμπτη (28/05), ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επισήμως εναντίον των social media στράφηκε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού, την Πέμπτη (28/05), υπέγραψε προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.

Το διάταγμα ενδέχεται να αλλάξει την Ενότητα 230, που προστατεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δικαστικές διαφορές, όπως αναφέρει το sputnik. Έτσι, ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα, το οποίο στοχεύει να τροποποιήσει τη νομική προστασία που έχουν τεχνολογικοί κολοσσοί από αγωγές για περιεχόμενο που φιλοξενείται στις πλατφόρμες τους, την Πέμπτη (28/05), όπως είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, θα έχει, επίσης, την ευθύνη να συνεργάζεται με τις Πολιτείες για την επιβολή νομικών περιορισμών σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι οι προκλήσεις λόγω του διατάγματός του κατά τεχνολογικών κολοσσών ήταν πιθανές, φαινόταν σίγουρος ότι η κυβέρνηση του θα μπορούσε να τις αντέξει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact