ΕΛΛΑΔΑ

O «τρίτος» γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών -Κάλπες σε τρεις δήμους σήμερα, ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Στις κάλπες καλούνται σήμερα οι δημότες τριών δήμων, καθώς δικαστικές αποφάσεις οδήγησαν σε επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από ενστάσεις που έγιναν.

Οι εκλογές θα γίνουν στους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στην πρώτη περίπτωση διεξάγεται ο β’ γύρος, ανάμεσα στις παρατάξεις «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος τον Μάιο με ποσοστό 61,55% στον β΄γύρο και την «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής των Ηλία Σταμέλο, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr. Οι επαναληπτικές εκλογές αποφασίστηκαν έπειτα από ένσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είχε πάρει την τρίτη θέση στον α’ γύρο για μόλις μία ψήφο.

Δύο Κυριακές θα απαιτηθούν για τους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς θα διεξαχθεί σήμερα ο α’ γύρος των εκλογών. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ενστάσεις έγιναν για το μέγεθος του ψηφοδελτίου. Το Μάιο, στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, ο Γιώργος Δρίκος (Νέα Εποχή), είχε συγκεντρώσει το 38,01% στον α’ γύρο και το 51,88% στο β’ γύρο, η Γιάννα Κριεκούκη (Μαζί στη νέα πορεία) 28,88% και 48,12% αντίστοιχα, ο Θανάσης Πανωλιάσκος (Δημοτική Συνεργασία) το 27,72%, ο Χαράλαμπος Θεοδώρου (Λαϊκή Συσπείρωση) το 3,70% και η Ελένη Κώνστα (Ριζοσπαστική Δημοτική κίνηση Μάνδρας- Ερυθρών- Βίλιων- Οινόης και Οικισμών) το 1,68%.

Στον δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα) το Μάιο είχε συγκεντρώσει το 47,37% στον α’ γύρο και το 62,26% στο β’ γύρο, ο Νίκος- Στράτος Δαρσινός (Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας Μεθάνων) το 27,36% και 37,74% αντίστοιχα και ο Σάββας Αθανασίου (ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα) το 25,27%.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact