ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζιχάντι Τζον της ISIS απειλεί να αποκεφαλίσει δύο Ιάπωνες -Ζητά 200 εκατ. δολάρια για λύτρα [βίντεο]

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απείλησε σήμερα σε ένα νέο βίντεο να σκοτώσει δύο Ιάπωνες ομήρους που ισχυρίζεται πως κρατεί και ζήτησε λύτρα 200 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και του οποίου η αυθεντικότητα δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αμέσως, η οργάνωση, η οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα εδάφους στο Ιράκ και τη Συρία, απειλεί να «σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες τους δύο ομήρους» και «ζητεί από την ιαπωνική κυβέρνηση να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια για να σώσει τη ζωή τους».

Η εικονιζόμενη στο βίντεο μαυροντυμένη φιγούρα, η οποία κρατάει ένα μαχαίρι και στέκεται σε μια ερημική περιοχή μαζί με δύο άνδρες που φορούν πορτοκαλί στολές, επικρίνει επίσης αυτό που αποκαλεί υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που διεξάγει μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο έρχεται δύο μόλις ημέρες αφότου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποσχέθηκε να διαθέσει το ίδιο ποσό για μη στρατιωτική στήριξη σε χώρες που πολεμούν την ISIS. «Έχετε με περηφάνια δωρίσει 200 εκατομμύρια για να σκοτώσουν τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας, να καταστρέψουν τα σπίτια των μουσουλμάνων», φέρεται να λέει ο επίδοξος δήμιος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο μαυροντυμένος άνδρας δεν είναι άλλος από τον περιβόητο Τζιχάντι Τζον, ο οποίος έχει αποκεφαλίσει Αμερικανούς και Βρετανούς αιχμαλώτους της ISIS. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στα βίντεο των Αμερικανών Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, καθώς και των Βρετανών Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ.

Οι δύο όμηροι ονομάζονται Kenji Goto Jogo και Haruna Yukawa. Ο πρώτος είναι δημοσιογράφος και είχε σταλεί στη Συρία για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο, ενώ ο δεύτερος -που είχε απαχθεί τον Αύγουστο- είναι γύρω στα 40 και εργάζεται σε μία ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία. Ωστόσο, οι λόγοι που βρέθηκε στη Συρία παραμένουν άγνωστοι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact