ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 69η Σύνοδο της ΓΣ του ΟΗΕ


Στο περιθώριο των εργασιών της θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αρκετούς ομολόγους του, επικεφαλής αντιπροσωπειών χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού, καθώς και με το γγ του διεθνούς οργανισμού

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Οι επίσημες εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου με τις ομιλίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και των ηγετών της Βραζιλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την προηγούμενη μέρα, θα διοργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το κλίμα που συγκαλείται από τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

«Είναι η χρονιά για κλιματική δράση. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο γγ του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι «οι ελπίδες μας για την εξάλειψη της φτώχειας, για την επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας μέχρι το 2015 και για την εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας ανάπτυξης πέρα από το 2015, στηρίζεται στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης τώρα. Το κόστος της αδράνειας θα αυξηθεί».

Όσον αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή, να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο περιθώριο των εργασιών της να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αρκετούς ομολόγους του, επικεφαλής αντιπροσωπειών χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού, καθώς και με το γγ του διεθνούς οργανισμού.

Προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το μήνα Σεπτέμβριο θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόεδρος της 69ης Συνόδου της ΓΣ του ΟΗΕ εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα, Σαμ Κουτέσα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «συλλογικά πρέπει να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προκλήσεων με παγκόσμια επίδραση, όπως η φτώχεια, η πείνα, η ανεργία, οι μυριάδες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ένοπλες συγκρούσεις και οι απειλές στην ασφάλεια, όπως είναι το οργανωμένο έγκλημα, η τρομοκρατία, η πειρατεία κι η παράνομη διακίνηση ανθρώπων».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact