ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βρούτσης «αποκωδικοποιεί» τις δράσεις 600 εκατ. ευρώ για τους ανέργους


Οι οκτώ δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του 2014 αφορούν συνολικά 214.000 ωφελούμενους, ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών

Η αύξηση του ποσοστού των ανέργων που παραμένουν στην εργασία και μετά τη λήξη των προγραμμάτων είναι σύμφωνα με τον υπουργό Eργασίας ο σημαντικότερος στόχος.

«Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τελευταίο ευρώ από τους πολύτιμους κοινοτικούς πόρους που έρχονται στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα που διαθέτουμε εργαλεία παρατηρήσαμε ότι το 20% των νέων ανθρώπων, των νέων παιδιών που αναζητούν εργασία και εμπλέκονται με τα προγράμματα αυτά αξιοποιώντας το, παραμένουν στις θέσεις απασχόλησης».

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ι. Πλακιωτάκης, υπεύθυνος για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων τόνισε ότι: «Στόχος μας δεν είναι απλά να λειτουργήσουμε προνοιακά, αλλά πρώτιστα να παρέχουμε κατάρτιση και εξειδίκευση έτσι ώστε να καταστήσουμε τον άνεργο περισσότερο ελκυστικό στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά απορροφητικότητας τους μετά το πέρας των προγραμμάτων».

«Είμαστε πλέον έτοιμοι να ανακοινώσουμε σειρά νέων εμπροσθοβαρών δράσεων κατά της ανεργίας ύψους 756,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς η κυβέρνηση μας κατάφερε και εξασφάλισε την διάθεση σημαντικού μέρους των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου πολύ νωρίτερα από την έγκριση του προγράμματος», ειπε.

Οι οκτώ δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του 2014 αφορούν συνολικά 214.000 ωφελούμενους, ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών.

Η εκκίνηση θα γίνει με τη πρώτη δράση ύψους 180 εκατ. ευρώ η οποία απευθύνεται σε 50.000 ωφελούμενους. Από αυτές τις 50.000 οι 30.000 είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 29 ετών, ενώ οι 12.000 είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών.
 
Η προκήρυξη για τις 30.000 θέσεις θα γίνει τις επόμενες ώρες. Ακολουθεί η πρόσκληση των 12.000, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ειδικό πρόγραμμα για τις υπόλοιπες 8.000 θέσεις, οι οποίες θα αφορούν στον τουρισμό, έναν από τους πλέον ανταγωνιστικότερους κλάδους της εθνικής οικονομίας μας.

Μέσω της δράσης αυτής, οι 50.000 ωφελούμενοι, θα αποκτήσουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες σε συνδυασμό με πρακτική εμπειρία, θα τους επιτρέψει, σε δεύτερο χρόνο, να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, αφού θα διαθέτουν πλέον όλα εκείνα τα αναγκαία εφόδια που θα τους παρέχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβαση. 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact