ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγοί σαφάρι δίνουν μάχη να σώσουν ένα ελέφαντα κολλημένο στη λάσπη

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την σκληρή προσπάθεια διάσωσης

Την περιπέτεια και τις απελπισμένες στιγμές που πέρασαν οδηγοί σαφάρι στη Ζιμπάμπουε, όταν διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν έναν νεαρό ελέφαντα που είχε κολλήσει στη λάσπη για τέσσερις ημέρες, περιέγραψαν στην Daily Mail δίνοντας μάλιστα τα πειστήρια που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μερικών από αυτών.

Στις εικόνες που δημοσιοποίησαν οι οδηγοί απεικονίζεται η απελπισμένη μάχη για τη διάσωση του μικρού ελέφαντα που είχε κολλήσει μέχρι το λαιμό στη λάσπη για τέσσερις ημέρες. Όπως ανέφεραν οι «διασώστες», χρειάστηκαν πάνω από έξι ώρες για να απεγκλωβίσουν το μικρό ελεφαντάκι, και στην προσπάθειά τους χρησιμοποίησαν από τρακτέρ και σχοινιά έως και τα γυμνά τους χέρια μέχρι να καταφέρουν να τον τραβήξουν έξω. Βέβαια αφού τον απεγκλώβισαν το τεράστιο θηλαστικό, το οποίο βρισκόταν για μέρες κάτω από τον άγριο αφρικανικό ήλιο χωρίς νερό και φαγητό, αποδείχθηκε εχθρικό με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τον καθηλώσουν.

ele4

Οι οδηγοί του GACHE GACHE Lodge στη λίμνη Καρίμπα, μόλις λίγα λεπτά αφότου εντόπισαν το εγκλωβισμένο ζώο, αναρριχήθηκαν στην πλάτη του ζώου ώστε να δέσουν ένα σκοινί που θα μπορούσαν να τον τραβήξουν, ενώ καθόλη τη διαδικασία ο ελέφαντας, καταβάλλοντας την δική του προσπάθεια, τους χαστούκιζε με την προβοσκίδα. Ακόμα και επισκέπτες αντάλλασαν βάρδιες στον δύσκολο αυτό αγώνα της διάσωσής του.

ele1

«Παρόλο που ήταν αρκετά μικρός, σε μέγεθος ήταν αρκετά ογκώδης για να μπορεί να μας σκοτώσουν. Όταν τον είδαμε έδειχνε στεναχωρημένος και φοβισμένος, κι όταν τον πλησιάσαμε άρχισε να φωνάζει και να μας χαστουκίζει με την προβοσκίδα του. Ευτυχώς στην προσπάθειά μου κατάφερα να αποφύγω τους χαυλιόδοντες του, γιατί αν με είχε χτυπήσει με έναν από αυτούς εύκολα θα μπορούσα να είχα τραυματιστεί σοβαρά» δήλωσε ο Λεν Τέιλορ, ένας από τους διασώστες στην Daily Mail .

ele0

«Το δυσκολότερο σημείο της διάσωσης ήταν όταν προσπαθήσαμε να περάσουμε το σχοινί γύρω από την κοιλιά του. Η λάσπη ήταν τόσο πυκνή, και το σκοινί δεν μπορούσε να περάσει. Στο τέλος, απελπισμένοι προσπαθήσαμε να περάσουμε το σχοινί γύρω από το λαιμό του, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην κινδυνέψει με στραγγαλισμό κατά το τράβηγμα» συμπλήρωσε ο ξεναγός.

ele10

«Από τη στιγμή που φάνηκε να τα καταφέρνουμε αυτό που φοβήθηκα ήταν πως όταν απελευθερωθεί θα προσπαθήσει να μας σκοτώσει. Οι ελέφαντες είναι εξαιρετικά επιθετικοί όταν είναι στενοχωρημένος και είχε φυσικά το ζώο δεν είχε ιδέα ότι προσπαθούσαμε να τον σώσουμε. Ήταν ένα άγριο ζώο σε κίνδυνο και ένιωθε απειλή. Το ένστικτό του θα το υποδείκνυε να μας σκοτώσει» εξομολογήθηκε ο διασώστης.

ele9

ele8 ele7 ele6 ele5

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact