ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 φθηνότερες χώρες για τους τουρίστες -Απαιτείται θάρρος για το ταξίδι εκεί [εικόνες]

Φθηνές αεροπορικές πτήσεις, χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία, εξοικονόμηση χρημάτων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Τι άλλο να ζητήσει ένας τουρίστας; Βέβαια, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κατέταξε τους πιο φθηνούς προορισμούς για το 2015. Μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις το ταξίδι αυτό δεν είναι για το μέσο τουρίστα, αλλά απαιτεί θάρρος και αγάπη για το ρίσκο.

10. Αλγερία
Εχει τα 44α πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια στον κόσμο ανάμεσα σε 141 χώρες, αλλά το μέσο κόστος διαμονής σε πρώτης κλάσης ξενοδοχείο είναι 185,7 δολάρια την ημέρα, που τη φέρνει στην 81η χώρα ανάμεσα σε σύνολο 102. Επίσης, η τιμή του πετρελαίου είναι η έκτη φθηνότερη στον κόσμο.

9. Πακιστάν
Είναι στη 36η θέση της λίστας με τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στον κόσμο. Ενα ξενοδοχείο πρώτης κλάσης στοιχίζει 94,30 δολάρια η βραδιά κατά μέσο όρο, που σημαίνει ότι είναι 18η πιο φθηνή χώρα στον κόσμο σε αυτό το θέμα. Επιπλέον έχει μία από τις χαμηλότερες ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά χαμηλές οι τιμές υπηρεσιών και αγαθών.

8. Ινδία
Οι πτήσεις από και προς την Ινδία είναι στη 16η θέση της λίστας με τις φθηνότερες στον κόσμο, ενώ ένα πολύ καλό ξενοδοχείο κοστίζει κατά μέσο όρο 93 δολάρια τη βραδιά. Εχει την ίδια ισοτιμία αγοραστικής δύναμης με το Πακιστάν.

7. Τυνησία
Η διαμονή σε ξενοδοχείο πρώτης κλάσης εκεί είναι η 11η φθηνότερη στον κόσμο, καθώς φτάνει στα 91,10 δολάρια τη βραδιά κατά μέσο όρο. Εχει την 20η χαμηλότερη ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στον κόσμο.

6. Μαλαισία
Είναι ο 20ος φθηνότερος προορισμός στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή σε πρώτης κλάσης ξενοδοχείο είναι κατά μέσο όρο 109,60 δολάρια τη βραδιά. Επίσης η τιμή του πετρελαίου είναι η 14η φθηνότερη στον κόσμο.

5. Γκάμπια
Το αεροπορικό ταξίδι σε αυτή τη μικρή χώρα είναι το 46ο φθηνότερο στον κόσμο, ενώ έχει τη χαμηλότερο ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στον κόσμο.

4. Υεμένη
Η αλήθεια είναι πως δεν συνίσταται ως ταξιδιωτικός προορισμός αυτή τη στιγμή, εν μέσω των βομβαρδισμών. Παρόλα αυτά, έχει τη 19η χαμηλότερη ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στον κόσμο και ιδιαίτερα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

3. Ινδονησία
Οι πτήσεις προς τα εκεί είναι στην 11η θέση της λίστας με τις φθηνότερες στον κόσμο. Ενα δωμάτιο πρώτης κλάσης σε ξενοδοχείο κοστίζει 93,90 δολάρια τη βραδιά. Εχει τη 17η χαμηλότερη ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στον κόσμο.

2. Αίγυπτος
Εκεί τα ξενοδοχεία έχουν τις δεύτερες χαμηλότερες τιμές στον κόσμο, καθώς ένα δωμάτιο πρώτης κλάσης κοστίζει κατά μέσο όρο 73,20 δολάρια τη βραδιά. Επίσης η χώρα έχει τη δέκατη χαμηλότερη τιμή πετρελαίου στον κόσμο.

1.Ιράν
Επίσης ένας προορισμός αρκετά επικίνδυνος, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το πιο φθηνό μέρος στον κόσμο για έναν τουρίστα που είναι διατεθειμένος να ρισκάρει. Οι πτήσεις προς τα εκεί είναι τρίτες στη λίστα με τις φθηνότερες στον κόσμο, ενώ έχει την 8η καλύτερη τιμή πετρελαίου και μία από τις χαμηλότερες ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact