ΚΟΣΜΟΣ

Οι 14 ανήλικοι που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών

Πριν τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν στο Φέργκιουσον, οι Αμερικανοί αστυνομικοί είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 14 εφήβους, οι μισοί από αυτούς ήταν Αφροαμερικανοί. Κάποιοι μάλιστα δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο, ενώ οι περισσότεροι είχαν στην κατοχή τους αεροβόλα όπλα.

Ο θάνατος του 18χρονου Michael Brown, στις 9 Αυγούστου προκάλεσε μια πανεθνική αφύπνιση στις ΗΠΑ  για τους θανάσιμους πυροβολισμούς από χέρια ένστολων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στις χρονιές από το 1999 έως το 2011, οι Αφροαμερικανοί αποτελούν το 26% των θυμάτων της αστυνομίας. Συνολικά, το ποσοστών των νέων Αφροαμερικανών που σκοτώνονται από αστυνομικούς, είναι 4,5 φορές μεγαλύτερο από τους ανθρώπους άλλων φυλών και ηλικιών.

Μετά το θάνατο του Μπράουν, τουλάχιστον 14 άλλοι έφηβοι, έξι από αυτούς ήταν Αφρο-Αμερικανοί, έχουν σκοτωθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου σε μια σειρά περιστάσεων.

Ιδού οι περιπτώσεις τους:

Tamir Rice

Ο 12χρονος αφροαμαερικανός Tamir Rice δολοφονήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Κλίβελαντ από αστυνομικούς σε ένα χώρο αναψυχής και ενώ κρατούσε ένα ψεύτικο όπλο.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν στον εξωτερικό χώρο ενός παιδότοπου μετά από κλήση που δέχθηκε το κέντρο της άμεσης δράσης ότι ένας ανήλικος οπλισμένος μ΄ένα πιστόλι ενοχλεί τους περαστικούς αστειευόμενος

Cameron Tillman

Το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου, η αστυνομία κλήθηκε να ελέγξει τις καταγγελίες για καταπατητές με όπλα που πήγαιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Terrebonne, της Λουιζιάνα. Ο Cameron Tillman, ένα 14χρονο αγόρι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη σκηνή από τον βοηθό σερίφη.

VonDerrit Myers Jr.

Ο VonDerrit Myers Jr. πυροβολήθηκε στο κεφάλι νωρίτερα τον Οκτώβριο, όχι μακριά από εκεί όπου σκοτώθηκε ο Michael Brown. Ο 18χρονος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση για υπόθεση με όπλα, ενεπλάκη σε φασαρία στο Σεν Λούις και οι ένστολοι πυροβόλησαν εναντίον του 17 φορές. Η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι εκείνη την ημέρα κρατούσε ένα σάντουιτς, όχι όπλο.

Laquan McDonald

Μετά από μια καταδίωξη, στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, ο 17χρονος Laquan McDonald έπεσε νεκρός από σφαίρες των αστυνομικών στο Σικάγο. Ο νεαρός, κατηγορήθηκε για κλοπές αυτοκινήτων, αρνήθηκε να πετάξει το μαχαίρι που κρατούσε με αποτέλεσμα οι ένστολοι να ανοίξουν πυρ.

Carey Smith-Viramontes

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το θάνατο της 18χρονης, στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχές ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για ένα αγνοούμενο κορίτσι το οποίο βρήκαν οπλισμένο με ένα μαχαίρι μέσα σε ένα σπίτι.

Jeffrey Holden

Ο18χρονος σκοτώθηκε από αστυνομικούς όταν ο νεαρός άνοιξε πυρ εναντίον τους με δύο όπλα στην πόλη του Κάνσας, στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Jeffrey Holden φέρεται να είχε πυροβολούσε σε σπίτια και σε περαστικούς πριν οι αρχές φτάσουν στη στη σκηνή. Ο 18χρονος είχε δύο εκκρεμή εντάλματα.

Qusean Whitten

Δυο κακοποιοί σκοτώθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία στο κατάστημα Dollar General Store in Columbus, στο Οχάιο τον περασμένο Οκτώβριο. Ο 18χρονος Qusean Whitten πήδηξε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να διαφύγει και άρχισε να τρέχει, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ.

Miguel Benton

Ο 19χρονος Miguel Benton κατάφερε και έκλεψε το όπλο ενός αστυνομικού και να τον πυροβολήσει δυο φορές. Οι ένστολοι μετέφεραν εκείνη την ώρα τον νεαρό κρατούμενο σε άλλη φυλακή όταν συνέβη το περιστατικό. Ένας άλλος αξιωματικός πυροβόλησε και σκότωσε τελικά τον δράστη.

Dillon McGee

Ο 18χρονος Dillon McGee από το Τζάκσον του Τενεσί, άφησε την τελευταία του πνοή όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς ισχυριζόμενοι ότι θα τους χτυπούσε με το αυτοκίνητό του. Στις 26 Σεπτεμβρίου πλησίασαν το όχημα του νεαρού και τον πυροβόλησαν.

Levi Weaver

Ένας άνδρας κρατώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και ένα μαχαίρι κουζίνας όρμησε στους αστυνομικούς, μέσα στο σπίτι του στη Τζόρτζια και πυροβολήθηκε θανάσιμα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον σερίφη, ο 18χρονος Levi Weaver παρακάλεσε τον αξιωματικό με αποτέλεσμα εκείνος να τον πυροβολήσει δυο φορές.

Karen Cifuentes

Μια 19χρονη γυναίκα σκοτώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από μυστικό αστυνομικό κατά τη διάρκεια παρακολούθησης για υπόθεση ναρκωτικών στην Οκλαχόμα. Ένας από τους υπόπτους μπήκε στο αυτοκίνητο της Karen Cifuentes η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του αστυνομικού.

Sergio Ramos

Τον περασμένο Αύγουστο, ο 18χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα από αξιωματικούς στο Ντάλας μετά από τροχαίο. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Sergio Ramos μόλις είχε ληστέψει και σκοτώσει ένα από τους συνεργάτες του μετά από αντιπαράθεση με έναν εκτός υπηρεσίας αστυνομικό. Όταν ο 18χρονος προσπάθησε να βγάλει το όπλο του, δέχτηκε βροχή πυρών.

Roshad McIntosh

Στις 24 Αυγούστου, ο Roshad McIntosh βρισκόταν στα χέρια των αστυνομικών μετά από μια πορεία διαμαρτυρίας στο Σικάγο για τον θάνατο ενός 19χρονου. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι κατά την κράτηση του Roshad McIntosh εκείνος έβγαλε όπλο.

Diana Showman

Μια ψυχικά άρρωστη γυναίκα που κράδαινε ένα τρυπάνι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό όταν εκείνη κάλεσε την αστυνομία λέγοντας ότι κρατούσε Ούζι. Η 19χρονη βγήκε από το σπίτι της και όταν αγνόησε τις εντολές των αστυνομικών να πετάξει το όπλο της, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον της μια φορά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact