ΚΟΣΜΟΣ

Οι «απειλές» της 11ης Σεπτεμβρίου του 2014


Η χαμένη πτήση MH370 της Malaysia, τα 11 εξαφανισμένα εμπορικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λιβύης και οι θεωρίες για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις των τζιχαντιστών την επέτειο της 9/11/01

Άραγε, το εξαφανισμένο από το χάρτη αεροσκάφος των Malaysia Airlines θα χτυπήσει την 11η Σεπτεμβρίου; Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν ότι ισλαμιστές αντάρτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις την θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, την ημέρα που άλλαξε ο κόσμος και χάθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες ζωές. Βασίζουν τους φόβους τους στην εξαφάνιση 11 εμπορικών αεροσκαφών – εκτός από το Malaysia Airlines- στη Λιβύη.  

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Daily Mail” που επικαλείται αμερικανικές πηγές, πρόκειται για εμπορικά αεροσκάφη τα οποία έχουν εξαφανιστεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορούν να γίνουν τα κατάλληλα οχήματα με τα οποία επίδοξοι τρομοκράτες θα σκορπίσουν το θάνατο την αποφράδα-για τους Αμερικάνους-ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν το 2001 έχασαν την ζωή τους  χιλιάδες άνθρωποι.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο σκόρπισαν πριν από 13 χρόνια τον τρόμο και το θάνατο και τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος να επαναληφθεί μία ανάλογη τραγωδία. Τα έντεκα αεροσκάφη που έχουν εξαφανιστεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη εκλάπησαν πριν από ένα μήνα από μέλη ισλαμικής οργάνωσης κι έκτοτε βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους. Τα έντεκα αεροσκάφη, που είχαν ναυλωθεί από δύο κρατικές αεροπορικές εταιρείες της Λιβύης, παραμένουν άφαντα από τον περασμένο μήνα, όταν φανατικοί ισλαμιστές, μέλη της οργάνωσης “Libyan Dawn” κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την αποσταθεροποίηση της Λιβύης, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο σενάριο ότι, τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές επιθέσεις την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, αναφέρουν πηγές που είχαν πρόσβαση στις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και μίλησαν για το περιεχόμενό τους στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο με συντηρητική κατεύθυνση, “Washington Free – Beacon”.

O Σεμπάστιαν Γκόρκα, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε στον αμερικανικό ιστότοπο ότι τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε δύο ημέρες για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βόρεια Αφρική ή ακόμα και σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία. Μέχρι τώρα,πάντως,οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν επισήμως επιβεβαιώσει την εξαφάνιση των έντεκα αεροσκαφών ωστόσο, το μόνο που ανακοίνωσαν είναι ότι προσπαθούν να τα εντοπίσουν στα ραντάρ. Την ίδια ώρα, τo μυστήριο με το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines ενισχύει τους φόβους των Αμερικανών για επικείμενα κτυπήματα των τρομοκρατών την αποφράδα ημέρα που εδραίωσε το φόβο της τρομοκρατίας. Από τις 8 Μαρτίου, όταν εξαφανίστηκε από το χάρτη το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο παραμένει άφαντο παρά την γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας με τη συμμετοχή πολλών κρατών.

Ίσως δοθεί μία απάντηση για την τύχη των 239 επιβατών που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος σε λίγες ημέρες… 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact