ΕΛΛΑΔΑ

Οι δύο αλήθειες για τον Έβρο!

Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή «Μελισσοκομείο» στον Έβρο με τα δημοσιεύματα να δίνουν και να παίρνουν φανέρωσαν δύο αλήθειες:

1. Καθυστερημένα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, προβληματισμός με Δένδια

Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι συνέβη στα «λίγες δεκάδες μέτρα γης», όπως ονόμασε την επίμαχη περιοχή ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε μία δήλωσή του, η οποία έδωσε «πλούσια τροφή» στην αντιπολίτευση.

Το γεγονός είναι ένα: Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθυστέρησαν στις ανακοινώσεις τους να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Να τονίσουν, δηλαδή, από την πρώτη στιγμή αυτό που ανέφεραν αργότερα, πως δηλαδή, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, δεν υπήρξε καμία κατάληψη ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες και στρατιώτες.

Τα δυο υπουργεία το έπραξαν χθες, ενώ έπρεπε να συμβεί από την πρώτη στιγμή και να μην αφήσουν να δημιουργούνται εντυπώσεις και «περιθώριο» για δημοσιεύματα, όπως εκείνο της αγγλικής εφημερίδας «The Sun» και της Daily Mail.

Η αρχική αδράνεια και χαλαρή αντιμετώπιση του ζητήματος, είχε ως αποτέλεσμα να… φουντώσει το θέμα και να ανησυχήσουν ακόμα και εκείνοι που είχαν πλέον αναπτύξει δεσμούς εμπιστοσύνης με την παρούσα κυβέρνηση, αναφορικά με το «μέτωπο» του Έβρου.

Ήρθε και στις 20/5 και η ατυχέστατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Ν.Δένδια, «δένοντας» το γλυκό, αν μας επιτρέπετε την λαϊκή ρήση.

«Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Ακόμα και η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας έγραψε τα κάτωθι:

«Πριν 2 μήνες στον Έβρο ο Μητσοτάκης δεν άφησε ούτε ένα εκατοστό να παραβιάστουν τα σύνορα από την επίθεση της Τουρκίας μέσω του μεταναστευτικού. Τι νόημα έχει τώρα αυτή η απαράδεκτη δήλωση κύριε Δένδια;»

Είναι ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, απαγορεύοντας να επαναληφθούν τέτοιου είδους «ερασιτεχνισμοί». Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με το υπουργείο Εξωτερικών.

2. Η αντιπολίτευση δεν έχει τον… θεό της

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ξεκίνησε να μιλά για ενδοτισμό. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Είναι ενδοτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι. Και αυτό έχει μεγάλο κόστος για τη Χώρα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της Κατέλαβαν οι Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Τοποθέτησαν πάνω του Τουρκική Σημαία και 36 στρατιωτικούς. Έφτιαξαν σκηνές για εγκατάσταση και πάλι ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για λίγα μέτρα λάσπης που δεν αξίζουν τον κόπο για να διακινδυνεύσει επεισόδιο».

Από που τα έμαθε όλα αυτά και τα θεωρεί ως δεδομένα, ο πρώην ΥΠΕΞ, την ώρα που όλοι αναρωτιούνται τι ακριβώς συνέβη;

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ξεχνούν οι Κοτζιάς και Κατρούγκαλος, ότι αποτελούσαν την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όταν οι Τούρκοι συνέλαβαν τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις Καστανιές, την 1η Μαρτίου 2018; Τον Εβρίτη Δημήτρη Κούκλατζη και τον Άγγελο Μητρετώδη;

Ότι τους κράτησαν επί 6 μήνες, ως τα μέσα Αυγούστου στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών της Αδριανούπολης; Τι έκαναν οι δυο συγκεκριμένοι και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να τους φέρει πίσω; Γιατί τους άφησαν στους Τούρκους, οι οποίοι, όταν αποφάσισαν ότι πέτυχαν αυτό που ήθελαν τους επέτρεψαν, αφού αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος κράτησης τους;

Ή μήπως ξεχνά ο κ. Κοτζιάς ότι υπέγραψε για να παραδοθεί η Μακεδονία; Ή ότι έχει πει να μην είμαστε «μοναχοφάηδες» στο Αιγαίο; Ή την δήλωση του κ. Ζουράρι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»;

Πηγή: El.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact