ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί θεωρούν το προσφυγικό το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα

Το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες της Γερμανίας απειλούνται

Το 50% και πλέον των Γερμανών πολιτών θεωρεί τους πρόσφυγες και την ενσωμάτωσή τους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Γερμανία, κατέδειξε σήμερα μια έρευνα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων στην χώρα έχει καταγράψει σημαντική πτώση σε διάστημα ενός έτους.

Οκτακόσιοι ενενήντα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες χώρες του κόσμου έφθασαν στη Γερμανία το 2015, ένας αριθμός ρεκόρ που προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια και τη δυνατότητα ενσωμάτωσής τους.

Οι αφίξεις έχουν επιβραδυνθεί φέτος και το Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 305.000 νέοι αιτούντες άσυλο εγγράφθηκαν στο σύστημα EASY τους πρώτους 11 μήνες του 2016, ωστόσο οι αριθμοί αυτοί του συστήματος EASY θεωρείται ότι είναι πολύ υψηλοί καθώς κάποιοι μετανάστες καταχωρίζονται περισσότερες από μία φορές.

Το BAMF έλαβε 26.438 αιτήσεις για άσυλο τον Νοέμβριο, μια πτώση 54% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF κατέδειξε ότι το 58% των Γερμανών θεωρεί ότι οι πρόσφυγες και η ενσωμάτωσή τους είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία.

Το 50% των Γερμανών πιστεύει πως η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάνει καλή δουλεία αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό, ενώ το 45% πιστεύει ότι το έργο της σε αυτόν τον τομέα είναι «μάλλον κακό», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 6ης- 8ης Δεκεμβρίου και συμμετείχαν 1.234 άνθρωποι.

Σχεδόν τα 2/3 (60%) ανησυχούν ότι οι δαπάνες για τους πρόσφυγες ισοδυναμούν με περικοπές δαπανών σε άλλους τομείς και το 52% φοβάται ότι η μετανάστευση θα δώσει ώθηση στα ποσοστά εγκληματικότητας. Το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες της Γερμανίας απειλούνται εξαιτίας των προσφύγων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact