ΕΛΛΑΔΑ

Οι γυναίκες του Αντρέα κάνουν πόλεμο μέσω βιβλίων -Ολο το δηλητήριο στη φόρα [εικόνες]

Ελυσαν τα ζωνάρια οι δύο γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου και κάνουν πόλεμο μεταξύ τους, εξ ονόματός του. Οι σελίδες των βιβλίων τους είναι το πεδίο ξακαθαρίσματος παλιών λογαριασμών που επιλύονται μετά τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με τον χειρότερο τρόπο.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ξεκίνησε πρώτη τον ιδιότυπο αυτό πόλεμο των γυναικών του Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα από το βιβλίο της «Ερωτας και εξουσία», το οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα, περιέγραψε με σκοτεινά χρώματα την προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τους δικούς της έρωτες και συζυγικές απιστίες και καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον της γυναίκας που της έκλεψε τον σύζυγο, της Δήμητρας Λιάνης, την οποία δεν κατονόμασε ποτέ αλλά αποκαλεί περιφρονητικά «η αεροσυνοδός» στο βιβλίο της. Σε κάποια αποστροφή, μάλιστα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δηλώνει ότι ευχαριστήθηκε όταν έμαθε πως κάποιος έχει ονομάσει τον γάϊδαρό του «Μιμή», όπως είναι το υποκοριστικό της χήρας του Ανδρέα.

Η «Οργή του Ανδρέα»
Ακολούθησε το βιβλίο της Δήμητρας Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε προ τριημέρου από τις εκδόσεις Λιβάνη, με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα». Σε αυτό, η κ. Λιάνη-Παπανδρέου επικαλείται το όνομα του Ανδρέα για να λύσει λογαριασμούς όχι μόνο με την προηγούμενη σύζυγό του αλλά και με όλο το ΠΑΣΟΚ.


Τα πιο φαρμακερά σχόλια πάντως απευθύνονται στην Μαργαρίτα και τις επιλογές της, καθώς η Δήμητρα Λιάνη αποκαλύπτει πως η πρώην σύζυγος του Ανδρέα είχε κάνει πρώτη παράνομο δεσμό ενώ οι δυο τους ήταν παντρεμένοι, από το 1987.

Δηλητήριο για τον καθηγητή και τη σύνταξη της Μαργαρίτας

Ένα συγκεκριμένο σημείο του βιβλίου της μάλιστα είναι «αφιερωμένο» στην Μαργαρίτα, για την οποία εξαπολύει δηλητηριώδη βέλη:
«Την ώρα που εμείς εδώ ταλανιζόμασταν με το λεγόμενο “βρώμικο ’89”, η κυρία Μαργαρίτα είχε συνάψει σχέση από το 1987 στις ΗΠΑ! Κυκλοφορούσε μαζί του χεράκι χεράκι. Δικαίωμά της. Διάλεξε τον κ. Πολ Όλαμ καθηγητή εξ Όρεγκον και χήρο. Τον έβαλε να συμφωνήσει μαζί της με έντυπο προγαμιαίο συμφωνητικό, όπως λέει η ίδια, ότι άμα πεθάνει ο καθηγητής θα παίρνει αυτή τη σύνταξή του, των 8.000 δολαρίων το μήνα. Συνάντησε όμως την αντίθεση των παιδιών του. Ο κ. Όλαμ έγινε για ένα διάστημα χορηγός με 11.000 δολάρια το μήνα στην οργάνωση της Γυναίκες για την Αμοιβαία Ασφάλεια. Δυστυχώς ο καθηγητής έπασχε από Αλτσχάιμερ και παρότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον κλείσει σε ίδρυμα εδώ, απεβίωσε γρήγορα… Δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τα έργα και τις ημέρες της κ. Μαργαρίτας. Δεν πέφτω επίπεδο ούτε ένα σκαλοπάτι. Εγώ μπήκα στη ζωή του Ανδρέα με δική του επιλογή αφότου το ζευγάρι ήταν ήδη συμβατικό και ο Ανδρέας “φευγάτος” από πάρα πολύ καιρό αρκετά χρόνια νωρίτερα. Δεν τους χώρισα εγώ ζούσαν στην ουσία χωριστά. Όλοι το ήξεραν και το επιβεβαιώνουν».

Και συνεχίζει ακάθεκτη η κυρία Λιάνη-Παπανδρέου:
 «Τελικά, σκέφτομαι, είμαι η μόνη Παπανδρέου που δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Ανδρέα για να πάρω δημόσια αξιώματα και να απολαύσω ειδική μεταχείριση από το σύστημα. Παρέμεινα πολιτικά υπερβολικά σεμνή και ταπεινή, όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το βιβλίο δεν έγραψα για το τι πέρασα είκοσι χρόνια χωρίς τον Ανδρέα. Αυτό από μόνο του είναι ένα άλλο βιβλίο…», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εναντίον Σοφίας
Στο στόχαστρο όμως μπαίνει μέσα στις σελίδες του βιβλίου και η κόρη του Ανδρέα Σοφία για την οποία η Δήμητρα αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της είχε παράπονα γιατί του πήρε από το Καστρί το αρχείο του και τα παράσημά του ενώ ρίχνει βέλη και για την απόφασή της να νοικιάσει τμήμα του σπιτιού στο γιο του τέως βασιλιά.
«Η Σοφία το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισε να νοικιάσει τμήμα του ιστορικού Καστριού στο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικόλαο. Με τον τρόπο αυτό έδωσε συγχωροχάρτι στον Κωνσταντίνο ο οποίος τον Ιούλιο του 1965 απέλυσε από Πρωθυπουργό τον παππού της. Ο δευτερότοκος λοιπόν γιος του Κωνσταντίνου Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας “Γαλήνη” του Γεωργίου Παπανδρέου. Η τέως βασιλική οικογένεια που νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα από τη Σοφία είναι πλέον γείτονας και συγκάτοικος του Γιώργου Παπανδρέου που διαμένει εκεί. Πάντως ο Ανδρέας είχε παράπονα από την κόρη του. Του πήρε το αρχείο του από το Καστρί και τα παράσημά του. Του τα επέστρεψε μάλιστα κατόπιν έντονης διαμάχης δίχως τις κορδέλες που πιστοποιούν την απονομή».

Γιώργος, ο από ποδηλάτου σωτήρας, η Φώφη είναι μαριονέτα
Με βαρείς χαρακτηρισμούς μιλά για το Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί ΓΑΠ και χαρακτηρίζει ανίκανο να κάνει αυτοκριτική, δίγλωσσο και διπρόσωπο. «Είδα τον ΓΑΠ στη συνδιάσκεψη του κόμματος στις 7-02-2015. Παντελώς ανίκανος να κάνει αυτοκριτική, εκλογές έχασε και δεν είπε λέξη για την ήττα. Μίλησε για συνταγές εξόδου από την κρίση. Μας πήγε στον γκρεμό και παριστάνει τον… από ποδηλάτου (όχι μηχανής) σωτήρα. Εμφανίζεται ως μνημονιακός και ταυτόχρονα αντιμνημονιακός, ένας σύγχρονος Ιανός με δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι. Δίγλωσσος και διπρόσωπος. Ισχυρίζομαι πως η τεχνητή προσωπολατρεία στο άκουσμα Παπανδρέου μόνο λόγω επωνύμου και η καταχρηστική αξιοποίησή της από το ΓΑΠ συνιστά ύβρη και παραχάραξη της πραγματικής εικόνας του Ανδρέα». Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η Δήμητρα Λιάνη αναφέρεται και στη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά. «Η Φώφη Γεννηματά απέδειξε ότι δεν είναι παρά μια άβουλη μαριονέτα του συστήματος».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact